SIAPA BOLEH TOLONG BANTU??

 
Ada sesiapa blogger kat sini yang blh tlg Farisah betulkan semula setting blog ni??
Nak hilangkan tanda soal yg banyak2 tu
Bayar pun tak pe..jgn mahai2 naaa~
jika boleh tlg,emailkan ke : diarisedetiklebihfarisha@gmail.com
Tajuk : Bantu Setting Blog
Nyatakan sekali bayaran ya
TQ in advance :)

Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My

http://www.nile.com.my/page.php?cd=76
 
Lamanya tak join GA
tapi bila nampak je Nile.com.my buat GA,
laju je Farisha join
Celik jap mata yang mengantuk ni
hehe~
Siapa tak nak RM300??? 
Rezeki ni kalau dapat

Kalau la Farisha menang RM300,pertama sekali Farisha akan 
bagi RM 100 untuk Mak dan Ayah sebagai duit raya atau belanja mereka berbuka puasa di luar
RM100 of course la untuk shopping di Nile.com.my
dan baki lagi RM100 beli kuih raya

 Bestnya kalau impian ni tercapai :)

Korang pun nak join GA???
Klik SINI ya
Kalau nak shopping di Nile.Com.My klik Banner

WARNA TEMA BAJU RAYA 2014

 
Puasa baru masuk hari ke 3 tapi dah pening pikirkan warna tema
baju raya untuk tahun ini
ikutkan perancangan mula2 nak warna pink
lepas tu bertukar ke Emerald Green 

Tapi hanya tinggal perancangan je
sebabnya,masa pegi beli baju melayu husben semalam,
warna hijau2 biru lebih menarik perhatian
terutamanya perincian pada kolar dan lengan baju tu
cantik!
Ianya nampak lebih ekslusif berbanding baju yang lain
kain pula lembut, sejuk dan dari material satin


Farisha beli dulu baju melayu husben
memandangkan baju melayu warnanya terhad
Lepas tu baru pergi Nagoya belikan Kain pasang Plain
Syukur mak Farisha boleh jahitkan baju kami :)
Tak perlu lah nak 'rushing' hantar baju ke tailor

Farisha tengah fikir2 nak buat jubah / baju kurung pahang
memandangkan sekarang tengah preggy 4 bulan

Tapi yang pasti, tadi Farisha dah pun beli Prada Lace warna kuning untuk
dijahitkan pada baju raya Farisha + Dhia nanti
Harap la sesuai warna hijau2 biru digabungkan dengan lace kuning

Farisha dah beli Prada Lace tu..Online sahaja
dan sangat2 murah berbanding kedia online lain
Rm45 je semeter bidang 45
Gred AA je
Tapi kalau korang nak Gred AAA,harganya cuma RM65
**tak termasuk pos**
kebanyakan kedai menjualnya dengan harga RM60-rm90 taw
Dekat kedai kain lagi la mencecah RM100++
Kalau nak tahu kat mana Farisha beli,bolehlah inbox FB Fan page Farisha ya..

oh ya! kalau korang nak beli 1/2 meter pun boleh :)
Harganya baru RM22.50

Gambar ni jadi inspirasi mengapa Farisha memilih prada lace
sebagai hiasan :-






Cantikkan???
Kalau tak silap Farisha, Prada Lace ni sedang hot
dan menjadi trend terkini

Kalau ikut bujet,
nak jahit Prada Lace macam dalam gambar,
letak kat bawah baju dan lengan,
1/2 meter pun dah cukup rasanya
Tapi kalau anda berbadan besar,belilah lebih ya :)

Tak sabarnya nak siapkan baju raya tahun ni :)

btw, Selamat berpuasa uols!

MEMBELI SAMBIL MEMBANTU RAKAN BLOGGER

 
Kenal dengan Blogger Alia Haryanie???
Tak nak cerita panjang sebab rakan2 blogger yang lain ada buat entry tentang beliau


dan banyak lagi entry yang tak tertulis disini
korang boleh terus lawati Blog beliau 

Jika korang ada Facebook,bolehlah Add Alia Haryanie

DiFacebook tersebut, Alia ada menjual Popia Simpul,Mini Popia Serunding Ikan,
Serunding Ayam,Ikan,Daging
Sedap tu kalau buat kudap2 bulan puasa
Tengok gambar pun dah terbayang kesedapannya
Arghhh! Terlioqqqq mak nok :)



Kalau lapar lagi, lepas solat terawih,boleh kruppp krappp
sambil tengok TV
Tak sedar dah nak habis sebalang..hihi~
Kalau nak beli siap2 untuk raya pun lagi best!
Yang penting,semua produk Alia ni original dari Kelantan




1 kg Popia Simpul =rm30
kos pos = rm6
Sgt berbaloi2 :)

Bukan tu sahaja.
Alia turut menjual produk2 lain seperti nasi mandy Arab,Toto Narita,Tilam Bear Bayi

Mari membantu beliau dengan membeli produk2nya
Semoga kita semua diberkati Allah dan dapat meringan beban yang ditanggung beliau :)
Insyallah