Skip to main content

Posts

Featured

RESEPI GERENTI SEDAP SHELLOUT!

Jom buat shellout kat rumah. Jimat! dah makan kenyang tersandar,  relax2 boleh sambung makan lagi..hahahah~
Farisha dah banyak kali makan shellout kat kedai tapi rasa yang ni paling sedap!  Mak mertua pun puji oulsss!  Nak tahu, jom follow resepi ni :-
Bahan-Bahan 1. Bawang Merah 2. Bawang Putih 3. Halia 4. Cili Giling @ Cili Kering Blend 5. Serai diketuk 6. Kicap Pekat ABC
7. Sos Tiram Maggi 8. Sos Cili  9. Sos Tomato 10. Cukup Rasa 11. Garam 12. Hiasan : Lemon & Bawang hiris, Jagung
Cara-cara 1. Rebus ketam, sotong, udang , lala dan tapis air 2. Blend bahan 1-4 dan tumiskan  3. Masuk bahan 5-11 4. Dah masak, masukkan bahan rebus dan gaul sekata 5. Hidang dalam pinggan dan hias dengan bahan 12
Siap!  p/s : rahsia kesedapan adalah pada SOS TIRAM tu. Kalau pakai brand lain xjamin sedap. Kalau brand Maggi memang sedap..hihi~

Latest posts

SIAPA BOLEH TOLONG BANTU??

MEMBELI SAMBIL MEMBANTU RAKAN BLOGGER

UBAT KURUS ITU HAMPIR MEMBUNUHKU (TRUE STORY)

Seller Alamak Deal yang PENIPU!!

REVIEW COKLAT RITTER SPORT (STRAWBERRY YOGURT)

TANDA INGATANKU KEPADA MH370

FLASH BACK : NOTA KU BERWARNA WARNI

GA Mac 2014 by Emas Putih

BERSEDEKAHLAH KEPADA YANG MEMERLUKAN

Pencarian Bloglist Bulan March