MARAH LEPAS DERMA

 
Farisha ternampak satu post di facebook..
si polan mendermakan wangnya kepada rumah anak2 yatim..
dalam 3 bulan dah 2x derma..
si polan marah bila ejaan namanya pada sampul surat salah 
walaupun sudah masuk kali kedua menderma
 dan post gambar sampul surat + baucer derma tersebut di facebook..
siap letak caption "saya rasa amat menjengkilkan bila nama dieja salah"

[Persoalannya :-]
*Mengapa anda lebih mementingkan ejaan nama yang 100% betul ketika menderma walaupun nama tersebut hanya tercatat pada sampul surat dengan alamat yang betul?
*Adakah ianya ikhlas kerana allah atau kerana nama?
*Tahukah anda, ada si polan yang menderma dengan hanya menggunakan nama singkatan "Hamba Allah"
* Renungkan  


 Semoga kita semua ikhlas bila menderma
#macam2

Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My

http://www.nile.com.my/page.php?cd=76
 
Lamanya tak join GA
tapi bila nampak je Nile.com.my buat GA,
laju je Farisha join
Celik jap mata yang mengantuk ni
hehe~
Siapa tak nak RM300??? 
Rezeki ni kalau dapat

Kalau la Farisha menang RM300,pertama sekali Farisha akan 
bagi RM 100 untuk Mak dan Ayah sebagai duit raya atau belanja mereka berbuka puasa di luar
RM100 of course la untuk shopping di Nile.com.my
dan baki lagi RM100 beli kuih raya

 Bestnya kalau impian ni tercapai :)

Korang pun nak join GA???
Klik SINI ya
Kalau nak shopping di Nile.Com.My klik Banner

WARNA TEMA BAJU RAYA 2014

 
Puasa baru masuk hari ke 3 tapi dah pening pikirkan warna tema
baju raya untuk tahun ini
ikutkan perancangan mula2 nak warna pink
lepas tu bertukar ke Emerald Green 

Tapi hanya tinggal perancangan je
sebabnya,masa pegi beli baju melayu husben semalam,
warna hijau2 biru lebih menarik perhatian
terutamanya perincian pada kolar dan lengan baju tu
cantik!
Ianya nampak lebih ekslusif berbanding baju yang lain
kain pula lembut, sejuk dan dari material satin


Farisha beli dulu baju melayu husben
memandangkan baju melayu warnanya terhad
Lepas tu baru pergi Nagoya belikan Kain pasang Plain
Syukur mak Farisha boleh jahitkan baju kami :)
Tak perlu lah nak 'rushing' hantar baju ke tailor

Farisha tengah fikir2 nak buat jubah / baju kurung pahang
memandangkan sekarang tengah preggy 4 bulan

Tapi yang pasti, tadi Farisha dah pun beli Prada Lace warna kuning untuk
dijahitkan pada baju raya Farisha + Dhia nanti
Harap la sesuai warna hijau2 biru digabungkan dengan lace kuning

Farisha dah beli Prada Lace tu..Online sahaja
dan sangat2 murah berbanding kedia online lain
Rm45 je semeter bidang 45
Gred AA je
Tapi kalau korang nak Gred AAA,harganya cuma RM65
**tak termasuk pos**
kebanyakan kedai menjualnya dengan harga RM60-rm90 taw
Dekat kedai kain lagi la mencecah RM100++
Kalau nak tahu kat mana Farisha beli,bolehlah inbox FB Fan page Farisha ya..

oh ya! kalau korang nak beli 1/2 meter pun boleh :)
Harganya baru RM22.50

Gambar ni jadi inspirasi mengapa Farisha memilih prada lace
sebagai hiasan :-






Cantikkan???
Kalau tak silap Farisha, Prada Lace ni sedang hot
dan menjadi trend terkini

Kalau ikut bujet,
nak jahit Prada Lace macam dalam gambar,
letak kat bawah baju dan lengan,
1/2 meter pun dah cukup rasanya
Tapi kalau anda berbadan besar,belilah lebih ya :)

Tak sabarnya nak siapkan baju raya tahun ni :)

btw, Selamat berpuasa uols!

BOS TAK PUAS HATI

 
Tadi ada emergency meeting
bos tak puas hati sebab fail banyak masalah
Farisha punyalah cuak yelah sebab 1/2 dari fail tu Farisha yang sign
Bila dalami meeting tu,ternyata xde langsung part Farisha salah sign..yeahhh~

Masa staf semua dah keluar,bos suruh Farisha tunggu jap
dup dup dup jantung
Bos kata : staf mengadu yang Farisha selalu lambat untuk sign dokumen .
bos tanya sebab apa?

Alasan 1 : 
Biasa masuk ofis lambat sebab selesaikan dulu hal yang berkaitan kerja kat luar
Sebab tu lambat sign tapi masuk2 je ofis terus sign..tak de nak biar berjam2
Bos jawab : Kalau hal tu tak mengapa lah..memang patut sign lambat

Alasan 2 :
Emergency leave
Bos jawab : Tu semua orang faham..dah emergency leave memang la tak boleh nak sign.
Takkan nak kol minta awak datang sign pulak

Alasan 3 : 
 Dokumen URGENT
Kadangkala saya lambat masuk ofis,mereka akan beri pada bos untuk sign
sebab urgent tu sebab kadangkala mereka cancel nama saya dan letak nama bos
Bos jawab : ok la

Alasan 4 : 
Mereka takkan dapat fail masa tu juga lepas hantar sebab saya nak cek ejaan/nombor/ref,dll..
tu sebab lambat..tapi tak de lah ambil masa sampai berjam2 
dalam 2,3 minit je
(Farisha memang xtahu perkara terperinci tentang fail tu sebab bukan bidang utama. setakat nak
cek ejaan.nombor tu bolehlah...hihi)

Fuhhhhh~ macam2 alasan Farisha beri dan akhirnya alasan ke 4 diterima kerana ia merupakan sebab
utama fail lambat di sign

Terus meeting Farisha dan bos tamat (*-*)
 ---------------------------------------------------------------------------------
Cuba teka : apakah pekerjaan Farisha? hihi~ 
nak bagi hadiah pada peneka tertepat dan terpantas :)

WID : tak leh komen eh...hehe