UJI KEMAHIRAN MENAIP ANDA

Seakan permainan komputer dalam talian, laman web ini sebenarnya lebih daripada itu. Impaknya memberi kesan bagi jangka masa panjang. Anda akan lebih pantas menaip seperti professional apabila sentiasa melatih kombinasi jari jemari dan kedudukan jari yang betul di papan kekunci.

Web ini bertindak sebagai “Guru”  kelas menaip anda. Ia mempunyai beberapa tahap dan anda boleh bermula dari bawah. 

Menariknya, laman ini juga akan menyimpan rekod latihan anda mengikut hari dan kekerapan dengan SYARAT anda perlu mendaftar menggunakan akaun FACEBOOK anda. Mudah dan senang.

Ia bukan permainan membuang masa kosong tetapi kelas tambahan untuk anda memperbaiki kemahiran yang kini amat diperlukan.

Tentu anda tak sabar hendak mempelajarinya kan?? Jadi, Cepat-cepat klik kat SINI
  
1) Login dengan akaun Facebook anda (Rajah 1). setelah klik, akan keluar Tetingkap Facebook dan isikan email dan password (Rajah 2) (JIka anda tiada akaun Facebook, anda masih boleh menggunakan permainan ini)

Rajah 1

Rajah 2

 2) Klik "Play Game" (Rajah 3)

Rajah 3

3) Anda akan nampak Tetingkap seperti Rajah 4 dan klik "Pause- Continue to Continue". Selepas itu akan keluar perkataan untuk ditaip (Rajah 5) .Mulakan Permainan Anda!!

Rajah 4

Rajah 5

4) Kepantasan Menaip akan direkodkan di atas Perkataan (Rajah 6) Lihat rekod kesalahan selepas perkataan habis ditaip (Rajah 7)

 
Rajah 7
Selamat Mencuba!


No comments: