MACAM-MACAM BILA BLOGGER DAH FAMOUS!


Selamat Pagi Kepada semua Blogger,

Betul ke ye??? Bila blogger dah famous, ramai follower, letak post je ramai org komen,...blogger tu takkan melayan blogger baru yang baru nak berkecimpung dalam dunia blogger nih??

Yelah, Kadang-kadang ada jugak 2,3 kali invite "blogger famous" nih join segmen, tapi memang xda sebarang balasan/kerjasama dari mereka pun. Dah tinggalkan komen kat chat box, post2 mereka tapi hampa. Agaknya dah ramai sangat yang komen kot, sampai tak terlayan atau mereka hanya post dalam segmen mereka dan menunggu komen datang sahaja.

Bukan nak ganggu blogger yang memang famous sgt2 sampai masuk magazine bagai, sekadar blogger biasa yang dikatakan famous sahaja. Tak nak tolong support ke blogger newbie nih ye??

Ingatlah sebelum blogger tu famous, mereka pun pasti perlukan kerjasama blogger lain untuk follow blog mereka kan? ataupun apa-apa segmen yang menawarkan hadiah beribu2 yang memerlukan sokongan blogger lain setiap hari terhadap blog mereka.

Jika kawan mereka tu dah penuh sampai tak boleh nak follow blog orang lain, cukuplah sekadar tinggalkan komen walaupun satu pun cukuplah ataupun sekali sekala join segmen yang simple-simple sebagai tanda sokongan.

Mood : Penat invite "blogger famous" *.* Kecewa

Maaf jika ada yang Terasa.  Sekadar luahan hati~




10 comments:

CikMai said...

mungkin dia sibuk , atau dia mmg tak suka masuk segmen.jgn la sedih......

Syuhada Nasya said...

mybe dea busy kot syg .. tak pon dea x perasan :) tp kdang ada jugak blogger yg dah ramai follower cm tu :) wallahualam :)

DeltaCharlie said...

Tak semua macam tu..blogger famous ni pun sebelum ni dah join banyak segment. So, bagi peluang kat newbie nak join pula. Nak diaorang join..invite banyak2..1 segment tu cuba letak 10 kali link..hihihi.

DAIRI FARISHA said...

tu la..terima kasih semua. Farisha faham mereka sibuk..cume hping mereka sudi join segmen2 newbie utk menaikkan lagi follower :)

Che Rosliza Che mat said...

hihihi betulah tue kot...dia dah famous...buat apa sibuk2 lagi nak komen blog blogger baru...

shera said...

slalu jadi macam tu kat kita . Sedih uh ! Yelah , diorang kan dah famous . Mana nak layan newbie cam kita ni ye tak ?

Nurrul said...

diowg sibuk mungkin... kamu ikut jaa segmen yg blogger lain buat.. insya'Allah kamu pun akan bersama mereka juga :D

Irwan Syah@ Wak said...

agaknya sibuk atau buat2 sibuk tu yang diorang lupa nak join.....

lynn kamarul said...

jangan sedih2.. ada gak sesekali bdepan situasi yg sama. mungkin jugak comment yg masuk terlalu byk dan perlu di tapis. tp x la semua blogger famos x bg kerjasama. ada gak blogger famous yg reply email @ comment dr mama lynn. cth cam lyssa faizureen

hazfee said...

femes mana pun seorang blogger tu, dia jugak manusia biasa. ada kerja dan tanggungjawab. tak semua orang mengadap blog 24 jam. :) rileks2 sudah.blogging benda yang menyeronokkan. tak payah sedih ye :D