SHOPPING ONLINE LAGI - UNTUK CANTIK + SLIM!

 
Dah lama servey + buat keputusan untuk beli barang-barang ni. 
Semua ni bertujuan untuk mencantikkan lagi diri + slimming menjelang hari perkahwinan Farisha bulan depan. 
Tinggal sebulan aje lagi~

Akhirnya, hari ni berlakulah transaksi antara Farisha dan Penjual ^.^

5 online shop ni menjadi pilihan Farisha :-

- Beli Detox Slimming Gold 100 pcs = RM 70 (rege biase tak pasti) 
Tujuan : Buang toksin dalam badan + menguruskan badan


 + 
 Teeth Whitening Light RM 25 (rege biase RM 35)
Tujuan : Putihkan gigi yang dah karat ni..haha~


Jumlah dibelanja : RM 95

- Beli Vitamin C Pharma Pahang 1000mg 100 biji
Tujuan : Cerahkan, cantik kulit dan lain2. 
Korang boleh google khasiat Vitamin c ok~



Jumlah dibelanja : RM 68 (rege biase : RM 75- RM 85)


3) HyazDBeauty
sabun glutakojic vit c + cream magic + miracle glutatihoion+collagen mask


Jumlah Dibelanja : RM 123.90 


4) Emilia Collections Lens Sale


1. beli 2 pairs Contact Lens Warna Pink & Violet 
+ free 2 pcs lens casing warna biru & pink
2. Felinna Inch Loss 4 botol (hamik kau! banyak tak..hihi)

Tujuan : 1. Untuk mata yang cantik dan menyerlah masa menjadi Pengantin ^.^
2. Untuk buang lemak degil pada badan. Serius berkesan sangat!
 





 Jumlah Dibelanja = RM 45 + RM 260 = RM 305


5) Rizwan Radwill

1 pc Magic Panc Cake


Jumlah Dibelanja = RM 138


Jom shopping!!


 

SELAMAT HARI LAHIR BUAT MR. A- TUNANG TERSAYANG!

 
 Alhamdulillah!! hari ini (27.12.2012) genap hari lahir yang 
ke 26 tahun buat Mr.A a.k.a Tunang Farisha yang tersayang!

Ini juga merupakan hari lahir yang terakhir kepada dia sebagai status BUJANG! 

Sebab ape???

Pada 26 & 27/01/2013,
 insyallah kami akan melangsungkan perkahwinan ^.^

Jemput hadir ye kawan-kawan. 
Plisss! (*.*)
Klik SINI untuk lihat jemputan Khas kami 
Actually, Mr. A lahir pada 27.12.1986, 
tapi parents dia daftar tarikh lahir pada Sijil Lahir 01.01.1987. 

Maka, turunlah umur dia menjadi setahun lebih muda dari Farisha 
sebab Kad Pengenalan memang tertera
 01.01.1987!

Farisha pula lahir pada 20.02.1986! 
(OMG!! dah tua ni)

Seperkara lagi, esok 28.12.2012 merupakan tarikh
genap 7 tahun kami berkenalan!

Ini ucapan untuk dia :-
HAPPY BIRTHDAY MY LOVE!!!!!!
Wishing you all the best in the year to come.
May your days be filled with sunshine and beautiful colors.
And may your nights be filled with comforting dreams and wishes to come


 

DENGAR RADIO ONLINE - CAYOR.FM!!

 
Nak memperbaiki loghat Perak kome??? Moh kite dengo radio online ni ramei-ramei. Jom berlabun weii~

Semestinya Muzik Tanpa Sempadan

 Klik -->> SINI





Contest : Saya Nak Doodle by- Rien Rose.

 
Sweet sangat doodle kat atas ni kan???. Moga2 dapat menang doodle ni. AMin!!

Maklumat
Baju : Pink
Nama : Diari Farisha

Tarikh Tamat : Hari ni !!!! 
21/12/2012

Cepat join!!  Klik SINI

KEPUTUSAN : DAPAT DOODLE! TQVM :) CANTIK



 

Segmen Tambah Follower Di Hujung Tahun

 
 Farisha support Segmen Miss Banu!

Nak join? Klik Banner

Jumlah Follower setakat entry ini : 496

Target : 700

Tarikh Tamat : 29/12/2012

GILA : CARA LUPUS MAYAT DI TIBET

 
Nak tahu macam mana mayat di lupuskan di Tibet???? 

Amat menyakitkan~ 
Bagi sesiapa yang terlalu kenyang, sila jangan tonton
(^.^)

 

Bagi yang rasa nak pengsan dan tak dapat nak habiskan video tu, atau line tenet lembab cam siput bubble, ni antara point yang boleh di kongsi

1) Mayat di keluarkan  dari plastik ;
2) bahagian tubuh di kelar-kelar ;
3) kulit di siat ;
4) di dedahkan kepada burung pemangsa ;
5) tulang di ketuk sehingga hancur

ohsem kan??? Adehh!

p/s : korang dapat play video tu tak??? 

 

Segmen Review Blog by Mohd Noor Shawal

 
Farisha support Segmen Shawal!!!

Sape2 yang bertuah, blog mereka akan di review ^.^

Jom join. Klik SINi

Good Luck! 

Tarikh Tamat : 25/12/2012

 

LATIHAN LEMBUT LIDAH - JOM CUBA

 
Farisha nak share ngan korang semua, cara-cara melembutkan lidah supaya tidak kaku. Dalam bahasa omputih dipanggil "tongue twister". 
Sesuai diamalkan sebelum pergi mana-mana interview, menjalani latihan suara, atau aktiviti teater. 

Cara Mainan : 
1) korang hafal dulu ayat ni. 
2) lepas tu, jangan tengok dah ayat ni. 
3) Pejamkan mata.
4) cakap sepantas kilat ye~

Kite tengok sape yang teror. 
Kalau rase2 lain je sebutan tu, memang korang tak teror dan perlu berlatih lebih kerap lagi
~ muahahah~

1st : 
Tahap ->> Senang je
Cuki Cuma Cakap Cumi Curi Cili Celah Cerek

2nd : 
Tahap ->> Kacang sangat. Tadika selalu buat ni
She sells seashells by the seashore

3rd : 
Tahap ->> Biase je
Kakak Ku Kata Kuku Kaki Kiri Ku Kaku, Kan Ku Kikis-Kikis Kuku Kaki Kiri Ku

4th : 
Tahap ->> Susah sikit
Biawak Buaya Buaian

5th : 
Tahap ->> Susah Gaban
Red Lorry Yellow Lorry

Kalau nak ayat panjang, ni ha dia~ Tak payah hafal pun tak pe


Lanky Lawrance lost his lass and lobster
Did Lanky Lawrance lose his lass and lobster?
If Lanky Lawrance lost his lass and lobster,
Where are the lass and lobster Lanky Lawrance lost?


Betty bought a butter
The butter became bitter
So Betty bought a better butter 
To make the bitter butter better

OK. Amacam?? Dah rase give up????? relax la..
Kite main pulak mainan kedua

p/s : sila jangan pamerkan aksi ni dihadapan orang lain sebab akan menjejaskan personaliti korang


1: Bayangkan korang sedang mengunyah chewing gum dalam mulut tanpa membukanya (kecil je kunyahan)



2 : Bayangkan korang sedang memakan ayam golek yang agak besar (bukaan mulut sedikit besar semasa kunyahan)
*** SEDAPNYE AYAM TU..HIHI**



3 : Bayangkan korang sedang mengunyah bangunan coklat yang amat besar!! Terbesar sekali di dunia (pastikan bukaan mulut amat besar semasa kunyahan)

buat banyak kali sampai mulut rasa kebas~ 
Baru lah lidah tak kaku lagi
Sebenarnya ada banyak lagi, cuma tak ingat. 
Kalau korang ada, jom la share

Selamat Mencuba! (^.^)

Nota Cincin Tersepit di Jari : Pernah join Teater sebagai pelakon  + belakang tabir suatu masa dahulu


 

"26th Birthday Giveaway by ShidaR"

 
Panggilan kepada semua blogger-blogger!!! 
Jom la join segmen Giveaway ni
Hadiahnya berupa Kalender Mini Ekslusif 
 (ie : Pocket Calendar + Bookmark Calendar + Keychain Calendar) dari pihak penganjur
Bolot Kalendar je hari ni...haha~

Nak tengok hadiah ????

 
Terhad kepada 60 blogger terawal aje~

 Bukan ni aje..Ade lagi k

Hadiah Tambahan Khas untuk :
Top Referrel x 1 + Top Komen x 2 + Ucapan Terbaik dalam entri x 1
 
Tarikh Tamat : 31/12/2012
 
Klik Banner untuk join 
 
Ucapan dari Farisha :
 
SELAMAT HARI LAHIR BUATMU SHIDA!!
 
Moga di panjang umur dan diberikan kesihatan tubuh badan
 
"Esok pagi bukalah matamu
Lihatlah indahnya suria pagi menyapamu
Bersama doaku yang akan selalu
Menyinari langkahmu"

 
 

GIVEAWAY JANUARI - SIAPA CEPAT DIA DAPAT!

 

Pat Pat Siku Lipat, Siapa Cepat Dia Dapat!!! hahaha~ Dapat ape ye?????
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


KALENDAR 2013!!

Farisha tengok kat komen tadi baru 2 orang join. Tapi tak taw le pulak kalau komen lain under approval dulu. Tapi ape2 pun, memang sempat dapat hadiah ni.~

Kenapa???

Penganjur nak 50 blogger terawal!!!! 
Lepas dari nombor 50 ni, maap le ye..xdapat

Cepat klik Banner untuk join

Blogger bertuah yang di tag :

3) Semua pembaca entry ni

ANJURAN : BLOG PENA ISLAM 2U

 

AWAS : PEREMPUAN + LELAKI DI LUAR SANA!!

 
Berita gempak buat perempuan + Lelaki di luar sana!! Kalau korang ketinggalan promosi ni memang la rugi. Sila jangan nangis sambil gigit kuku kaki ye (ish2..buruknye..hihi) ~

Korang pernah dengar tentang produk Sophie Paris???? 



Tengah meletop hot + femes produk ni sekarang!!

Untung kot kalau jadi ahli. Dapat less 20% untuk semua produk. Ada handbag, jam tangan, baju, kasut, make up, perfume!!!Untuk lelaki ade Kasut, Jam tangan, Dompet, dan lain2!

Bayaran pendaftaran RM15 seumur hidup. 

Tapi, buat ape la korang nak rugi2 bayar duit pendaftaran tu..
Simpan aje buat duit Top Up or beli susu anak..hihi..

Sebabnye???????

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Ada seseorang menawarkan bayaran pendaftaran RM 0.00 sahaja!!! 
Di ulang dalam ayat lain!
 ianya PERCUMA!! 
Siap dapat beg starter kit + katalog + postage percuma !!!

Meh klik SINI dengan degupan jantung yang pantas

Ingat! sampai 20/12/2012 aje (*.*)

Kalau nak tahu lebih lanjut, terus je berhubung dengan owner blog tu k. Sangat friendly! Die inform melalui email, chatbox dan mesej lagi! terbaik la!



 
Nota Jari Tersepit Pintu : Farisha dah daftar!! haha..Sedang menunggu Beg Starter kit dari en. pos laju :)
 

 

GILA! NAK JUAL BUMI

 

 "Earth For Sale"!!! Lai Lai

Korang agak-agak kontroversi tak tajuk ni???

Memang betul.Percayalah! Telah ada individu yang dipercayai sedang menjual bumi ini. Gila tak?? 

Papan iklan pun dah di letakkan!

Agak-agak berapa la rege bumi ni kan?? dan macam mana nak buat pindah milik ye??

Kalau korang kaya, meh telepon owner ni :-


Ape pendapat korang? Patot tak??? 
hahahaha~ APTB