TEASER : DIY WEDDING GUESTBOOK

 
Akhirnya, Wedding Guestbook a.k.a Buku Tetamu Farisha dah siap sepenuhnya! Yeayyy!!! Kalau nak beli Guestbook ni, mau dalam RM100-150 ke atas. Pikir 10x nak beli..huhu~

Jadi, Farisha gunakan khidmat pakcik Google untuk lihat sample2 Guestbook ni dan buat sendiri a.k.a DIY.

Sedikit review Guestbook tersebut :-








Berikut merupakan alatan dan perbelanjaan yang terlibat :-

1. Block Lukisan dalam saiz A4 - RM 12.90 (beli kat popular)
2. Bunga 1 tangkai - RM 7.90
3. Gambar 4R - FOC (ambil dalam album aje)
4. Bunga Ros 2 pcs - RM 1.40
5. Manik Mutiara Putih - FOC (ambil dari bunga telur kakak)
6. Set Paper Artwork + Aksesori = RM 14.90 (beli dekat POPULAR)
7. Keychain 6 pcs - FOC
8. Printed Inside - FOC (guna printer opis)
9. Gam Uhu - RM4.50
10. Bunga Foam 2pcs - RM 0.40
===============
Jumlah = RM 42.00
===============

Ok tak? Murah kan..Kalau mampu buat sendiri korang buat la.Jimat sebab Wedding nak pakai banyak belanja~

Cer komen sket (^.^)
 ============================================
Nak tengok Photo Props, Wedding Signage 
Farisha tak??? Meh klik SINI 

UPDATE 08/07/2014
 Kalau agak2 busy dan tak kreatif tahap maksima nak buat 
Guestbook sendiri,korang boleh order dengan 
Cinta03 Design..
Murah okeyyyy
guestbook printed boleh dapat rm50 je :)
boleh add facebook di SINI
 Paperbag printed pun mereka ada jual

UPDATE 25/07/2014
Kalau korang ada bujet lebih dan nak nampak lagi ekslusif,
korang boleh order dengan Malin Art & Design kat SINI (fb)
 sangatlah kreatif dan comel okeyyy!

Guestbook set terdiri daripada guestbook 40 pages + mini signage + mini easel + color pen
harga cuma Rm140 per set




  
Mereka juga ada buat Wedding/Engagement Signage taw

 
 oh!! lawa gila yang ni




yang ni pun lawa gak! :)


8 comments:

ANa Ahmad said...

so nice...awak ni kretif jugak ye ^^

DIARI FARISHA said...

heheh..biase je..tgk byk contoh bru blh buat..kalau nakj reka sendiri cnfirm huduh..huhu. :)

nabila azmi said...

hehe...cntikla..tpi kalu buat sndiri lagi feel an bile org tingglkn ayt2 ucapan kan.=)

Mrs.MieRaLiciouSs said...

akak guestbook nih utk apa sebenarnya yew? :)

DIARI FARISHA said...

@Mrs.MieRaLiciouSs untuk tetamu tuliskan ucapan mase majlis kahwin nanti

ayut said...

nice...!caralah farisha...lg2x...hihihi..lame tak jenggah sini kan.. :)

QasehnyaRania said...

cantik dan jimat belanja..
setuju betoi tu ;D

zarulfarhana said...

cantik