Alhamdulillah...BRIM 2.0 (^.^)

 
Alhamdulillah~ 
rezeki untuk tahun 2013!

Alkisahnya, sejak pemberian BRIM 2.0 sedia untuk diedarkan, balik keje je jenguk peti surat. kot--kot ada surat dari BRIM 2.0 tapi kecewa tak ada..

Mak Farisha dah selamat dapat Surat dan dah pegi ambil duit tu~

Para Blogger pulak tiap hari update dah terima surat BRIM 2.0~

Hati resah

Buat jugak carian kat google. Ada yang cakap, tunggu surat, telefon atau hantar email.
Option a : tunggu surat : Memang tak ada
Option b : telefon : Dah try tepon banyak kali tapi talian sibuk setiap hari setiap masa
Option c : hantar email

huhuh! semua option telah dibuat dan akhirnya Option c juga yang memberikan jawapan

Hantar email pada 14/02/2013 dan

Akhirnya, pertanyaan mengenai permohonan BRIM 2.0 terjawab pada hari ni, 21/03/2013

==>> permohonan LULUS!!

Patut la surat tak dapat-dapat, 
rupanya Farisha tergolong dalam kelompok kedua~

Agak2 berapa yang Farisha dapat???

RM500 atau RM250??

Jawapan : RM500 ! ^.^

Sebab tahun lepas pun dapat RM500 ni..
Permohonan RM250 individu bujang Farisha tak apply sebab nama dah ada dalam pemberian RM500

NI email yang di beri dan dijawab :



Boleh la guna duit ni nanti untuk repair Skirting kereta yang tercabut tu..kesan melanggar divider disudahi dengan melanggar pasu bunga!

Adui~ lawak pun ada..

Korang pun nak buat pertanyaan tentang Status BRIM 2.0???

Emailkan ke : br1m2@treasury.gov.my

"Assalamualaikum, Salam Sejahtera Salam 1Malaysia
saya XXXX (nama penuh)
ingin bertanyakan status permohonan BR1M 2.0 saya samada lulus atau tidak..
no kp : XXXXXXX

Harap dapat membantu.
Terima Kasih"
Tunggu email dibalas key!
Good Luck ^.^

P/s : Tahniah pada yang dah terima bantuan ni :)

Berita Seterusnya : Semalam merupakan hari jadi Farisha, 20.02.2013 yang ke-27 tahun. Kawan2 belanja makan dan malam ada makan-makan antara keluarga sahaja dimana semuanya disponsor!

Berita terkini : Lunch hari ni, 21.02.2013 akan disponsor oleh kerani di firma ini~ rezeki~ makan free lagi
Pizza~~ Yummiez


7 comments:

ANa Ahmad said...

hehe untung la rezki melimpah lepas kahwin ni ^^ bahagia kakak ku ni :)

Farisha Lyssa Farish said...

thanks ana ahmad :)

cikeyrah said...

nak try tanya jugak lahh, sebab sgt resah tgk org update sal brim nie jek . . :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

untung yg dapat :-)

ayut said...

ooo...dpt yg rm500 yer...alhamdulillah..rezeki kan.. :))

Ieta Mat Saad said...

Datan singgah dari segmen Aku gila blog, suka2 hati nak baca entri & follow blog farisha yang cantik ni :)

Rushamir hakimie said...

hai. follow blog saya HakimieInderaputra.blogspot.com . :) mekasih