DIARI HAMIL : Kena Cucuk! Tapi Alhamdulillah

 
P/s : ini adalah entry yang berada dalam draf selama 2 minggu. Tak berh"update" sebab terlupa je nk bawa pendrive. Gambar ada dalam tu ^.^!

Adoiiii~ kena cucuk! 2 kali pulak tu. Tak dapat darah pada lengan kiri, lengan kanan pun jadi mangsa. Lebam kot!

Ni semua gara-gara pegi klinik kesihatan untuk test darah. 

Sebab ape yerk??
ha, nak tahu Farisha pregnant ke tak. Lepas kawin pada 24/01/2013, terus period tak kunjung tiba dan terlewat 3,4 minggu.

Memula, Farisha pegi beli "Pregnancy Test" kat Watsons


Dalam pek ni ada 2pcs "Tester"
Harga dalam RM 14.00 je

Test yang pertama dilakukan pada 23/02/2013 
dan test kedua 24/02/2013 
**make sure buat test masa pagi-pagi lepas bangun tidur ye untuk kesan terbaik**
 
dan keputusannnya begini :-


amacam???  Nampak tak tu?? Dua2 "tester" ada double line
 hehe~ 
Macam tak caya! dah nak jadi ibu *.*

Rezeki! inilah yang dikatakan "bunting pelamin".
Incik Suami tak percaya. 
Dia cakap "bunting pelamin" tu kalau masa bersanding atas pelamin tengah mengandung! adui..Cam tu pun ada ka?? hehe~

Lepas buat test sendiri kat rumah, pada 25/02/2013 terus pegi klinik kesihatan untuk double confirm. Tapi pelik la cara kiraan doktor tu. Patot bagi pasangan yang baru je kawin, kena la ambil kiraan dari tarikh kawin + berapa hari period lewat. Ni kira dari tarikh last period. Tetibe kandungan jadi 6 minggu ^.^!

Bila "scan", tak nampak pape jadi kena la datang bulan depan pulak untuk "rescan". 
Moga ada nampak janin :)
Doakan yang terbaik buat kami ye 


2 comments:

izan mama mia said...

tahniah...mg selamat hingga melahirkan

ayut said...

mmg tu la namanya buntng pelamin..hihihi..yg ayut bce pon mcm tu..doc akan kire dr last period...ap pon nk ckp tahniah dulu la kat farisha...wah..nk jadi ibu ^^