SEDIH : KASUTKU YANG UZUR

 
Ni la yang dinamakan, jangan memandang pada jenama tetapi pandang pada ketahanan!
Dah berapa kali beli pun masih terjadi lagi kerosakan dan keuzuran begini.
Sebelum ni, kasut yang Farisha beli banyak yang lekang dimamah air hujan + kepanasan
Yela..Hari-hari pegi keje dok pakai kasut yang same
Bila terjadinya perkara cenggitu, Farisha pun mulalah bertukar-tukar jenama kasut
Dalam hati cakap, kasut mahal lebih berkualiti dan tahan kot
Sebab kalau beli kasut yang murah, keras + sakit kaki

Korang tengok la kasut ni, baru je beli 4 bulan yang lepas






Lihatlah dunia! Kasut belah kiri mengalami kekoyakan dibelakang tapak sementelah kasut kanan mengalami kekoyakan di bahagian kiri dan kanan!
Tu baru letak je kasut tu.Kalau pakai masa berjalan, mak aiiii~ lagi terserlah koyak tu.Memalukan betul!

Nak tahu jenama ape?


 
ALAIN DELON!!

Beli kat Jaya Jusco. Takkan kasut tiruan kot..Aduii
Sayang nyer..Overall kasut ni masih cantik lagi
Nak anta kat tukang kasut pun tak boleh kalau dah gaya tapak nyer cenggitu
Kena beli baru la nampaknya
Lepas ni jenama apa pulak???
Hawkeye? Bata?Sentini? Crocodile?
 Semua dah pernah beli tapi barai jugak

Hush Puppies?? Memang tak la..Tengok nama pun dah ragu2 status halal..hehe

 
 

8 comments:

AyueJean AJ said...

AJ beli kasut RM16 kat Bazaar Masjid Jamek...
Tahan...
hehehheheeh...

Farisha Lyssa Farish said...

sebelum ni pnh beli ksut yg murah2 kat kedai / pasar mlm tapi xtahan la..bru 2 bulan dh arwah..huhu..musuh utama : kasut lekang atau makan kaki smpai merah2

drzirakudo said...

beli bata. mmg thn in shaALlah

izan mama mia said...

selamat beli kasut baru,..

are_lin@yu said...

aduhai syg nya..pliklah kasut jenama tu cpt lk rosak

Iqa said...

samala kite,biasanya kasut tapak macam ni, even brand apa pun cepat rosak.. iqa pun selalu jugak dok tukar2 kasut.. solutionnya, kena ada at least 5 pasang kasut then tukar setiap hari kasut yang berbeza..inshaAllah tahan lama.. hehe. peace.

zainul zaki said...

boleh tu.. tuka tapak skali :D

Noorashiken md zain said...

kasut ku pakai tak koyak2 lah camana!