SONY XPERIA E DUAL DALAM GENGGAMAN!

 
Hoyeeeehhhhh~ Akhirnya, satu jenis Smartphone dah dimiliki oleh Farisha semalam!
Sebelum ni, Farisha pakai handset yang cam ni je


Nampak tak betapa "canggihnya" handphone tu?? Walaupun simple, tapi handphone ni memang selesa dan senang nak taip! huruf pun senang nampak. Bila taip, xpayah tengok board pun boleh. Dah pakai handphone ni dekat 2 tahun.

Tetiba, rasa nak tukar handphone ni sebab kerajaan dah bagi rebet RM200 untuk smartphone.
Tak terfikir pun nak beli handphone yang mana. Tengok harga dulu. Kalau ok + murah , baru beli.

Terjah punya terjah, semalam Farisha dengan jayanya membeli Smartphone!
 SOny Xperia E Dual dah ada dalam genggaman ni. 
Harga ok la. 
Tapi yang buatkan tak ok, kedai tu kenakan syarat 
wajib beli SIm Card Hotlink RM5 dan kena Top Up RM30 kat Sim Card tu!
Kira ok la dari DIGI tu, kena ambil pakej PostPaid deorang dulu baru boleh pakai rebet RM200!

FYI, rege Smartphone ni belum lagi termasuk Memory Card.
Farisha pun tambah la duit RM35 untuk 4GB

Sedih sket la sebab kedai tu tak jual Screen Protector + Cover Casing. 
Kena beli kat tempat lain le jawabnye
Oh ye! lupe plak. Smartphone ni keluaran terbaru dipasaran. Jadi, banyak kedai aksesori handphone masih tak de Screen Protector + Cover Casing. 
Kena menunggu dengan sabar dan sopan ^.^ 




 

11 comments:

AyueJean AJ said...

Farisha guna rebate tu kat mane ek??? Nak tau jugak...

Anis Anisa said...

best tak phone nih? hari tuh dah nak beli tapi tak jadi.

ANa Ahmad said...

wa bestla hehe :)

Farisha Lyssa Farish said...

@AyueJean AJ tak banyak kedai yang boleh guna rebet ni. Kena tanya satu persatu. Tapi yang pasti, booth@kedai@centre yang niaga Maxis, Celcom, Digi & Umobile, NOKIA, SONY, dll telco mmg ada rebet ni tapi masing-masing ada syarat tersendiri. Farisha dapat rebet ni pun sebab beli dekat NOKIA centre.

Farisha Lyssa Farish said...

@Anis Anisa best jugak..byk application..tapi yg xbrape best, sbb xde internet..hehe..jadi kena bgantung pd tempat yg ade wifi je

ayut said...

yg pasti dh ada tepon baru ^^ klu guna rebat tu mmg kena pkai plan sbnr ye....digi mahal sgt ke farisha?setahu nya digi mcm ok...

Awau said...

nokia cente dekat mane boleh tahu?urgent :)

mohd suhaimi said...

Tp berapa kena tambah.? untuk daptkankan fon tu.. kan kan beli sim gan topup je..

DIARI FARISHA said...

@mohd suhaimi harga xperia e dual ni masa beli tu kalau xsilap rm599.. rm599 - rm200 + rm30 + rm5 = rn434 total kena bayar

mohd suhaimi said...

kalau sape2 dah ada fon cangih tp sayng rebat tu boleh ambil kt digi centre fon alcatel.. beli pospet rm50. dapt free 1.5G data 3bulan.. pas abis data x nak pakai sim tuka le sim baru.. heheh

Oh macamtu said...

Sis, saya guna fon nie jugak. Tapi saya tak reti macam mana nak guna dual sim kad tu. Boleh tolong ajarkan? Hihi. Ty ;*