ALAMAK! KERETA TERKUNCI DARI DALAM

 
Farisha nak share dengan korang satu Tips yang boleh di gunakan ketika berada dalam keadaan kecemasan iaitu ketika kereta terkunci dari dalam

"Nak share ilmu kalau ade yg masih tak tahu..nampak cam bodoh tapi dah test mmg real..kepada yang ttinggal kunci kereta dalam kereta yg dah lock.

1) pastikan ade kunci+alarm spare di rumah
2) kol isteri /adik supaya ambil kunci spare tersebut.
3) suruh diorang picit unlock rapat2 ngan hanpon
4)tugas anda pula letak hanpon berhampiran pintu kereta dan jarakkan lebih kurang 15 - 30cm semasa dalam panggilan
5)gerakkan hanpon sedikit jika tiada perubahan

insyaAllah pintu kereta dapat dibuka jika kunci tertinggal. 

Gambar berajah :

Gambar 1 : Kunci + alarm spare yang ada dirumah diletakkan rapat dengan handphone sambil menekan button unlocked
Gambar 2 : Mangsa ie orang yang tertinggal kunci tadi meletakkan telefon berhampiran pintu kereta

utk maklumat tambahan jarak tiada masalah walau anda di Perak, kunci spare di Alor Setar


p/s : Belum pernah terkena lagi..Insyallah akan cuba kalau tiba2 terjadi cam ni