DIARI HAMIL : PREGGY : PERLU KE POST?

 
Tiap-tiap hari bukak facebook dan tengok status kawan2. Rajin betul deorang update status memasing
Farisha memang jarang post kisah2 tentang diri sendiri di Facebook melainkan jika tengah bosan tahap maksimum (dalam sebulan 4,5x bosan)

 Yang selebihnya, Farisha hanya share & like je
Sejak hamil ni, Farisha tak pernah post status tentang kehamilan di facebook
Sebabnya tak berapa suka publisiti (ceh! macam retis plak)
Kot la ada yang dengki ke,...nak ambil kesempatan ke..
Sebab akaun di Facebook lebih bersifat peribadi
Lagipun, kesian pada kawan2 yg dah lama nak anak tapi tak dapat
(ada la sorang tu)
Baby dalam perut pun kecil lagi..
Bila dah lahir, baru upload kat Facebook
"taw-taw dah ada anak kate mereka"

Macam kawan2 Farisha yang lain, keputusan Urine Test, MUntah2, sakit itu ini, mengidam itu ini, rindukan suami yang jauh mase preggy., pun nak post.

Farisha hanya share sedikit2 tentang preggy ni di blog sahaja sebab orang tak kenal kita secara peribadi

p/s : BIarlah rahsia lebih selamat :) Setiap orang ada pandangan yang berbeza ^.^

 

8 comments:

AyueJean AJ said...

Share apoa yang perlu je la.....
Mungkin share niat nak bagitau sedara mara kot..
tapi kalau berlebih sangat..
Orang pun menyampah kan... =D

cik azLyzah⊙.☉ said...

paling menyampah bile setiap kali nak makan mesti pos gamba food..alahaiiiii..tak de motif.nak kumpul like bnyak jea tu :DD

DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA said...

@cik azLyzah⊙.☉ betul betul betul! kalau makanan lain drpd yang lain xpela..ni teh ais pun nak tangkap gmbr..

DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA said...

@AyueJean AJ betul tu Aj.. :)

zaxx said...

tahniah dah ada isi..:)

tyra lee said...

wahh.. tahniah :) doakan selamat ye.. :)

tyra lee said...

wahh.. tahniah :) doakan selamat ye.. :)

Mariyam Nabella Ishak said...

Tahniah..smoga semuanye selamat..perjalanan untuk menjadi sorg ibu ni sgt seronok...ada manis,ad pahit & ad peritnye..

salam kenal,
follow nana
http://mummysoffya.blogspot.com/