SAPE NAK HEADER FREE AJE????

 
Di pagi yang mulia ini (chewahh! dah macam bulan puasa je), Farisha nak share dengan korang kat mana nak dapatkan header free ni..Iye...Free aje...!! ^.^
Tak payah bayo
i loike~

Korang tengok la header baru Farisha ni 


 Cantikkan?

Kalau korang pun nak jugak, Boleh Follow Blog ini : PENA ISLAM
dan tinggalkan mesej di ruangan komen yang korang nakkan header free beserta dengan link blog

Senang je kan?
Cepat2 sebelum terlambat ^.^



p/s : Jemput join Giveaway Kad Raya 2013!! 50 pemenang dicari ^.^ Klik SINI

MEGA GIVEAWAY : Indahnya Islam by Nurul Nizam

 
Jom join GA best ni..Hadiah menarik menanti pemenang bertuah!
Tamat : 26/07/2013

Klik Banner untuk join
 

EDISI CUTE : KAITAN BABY DENGAN COKLAT?

 
Ada kaitan ke?? hehe~ 
Apa akan jadi kalau baby dapat makan coklat tanpa pengawasan ibu bapa?
Atau bila dapat makan coklat yang cair?
Jadinya : tentulah comot kan

Jom layan gambar baby2 comel kat bawah  :) 


 









 Mana satu tercomel??



PERHATIAN 3 PEMENANG KOMEN TERBAIK HERBALIFE

Comment Back Comments Pictures


 
Seperti yang telah dikhabarkan dalam beberapa entry yang lalu terutama dalam entry SINI,
Farisha dan Sponsor mencari hanya 3 orang pengomen terbaik

Komen yang terpilih akan menerima Hadiah 2 helai tudung setiap seorang
iaitu :-
Tudung Bawal Corak + Tudung Bawal Tones Crown Swareski 

 Seramai 8 orang telah mengomen dan hanya 3 komen di bawah 
yang terpilih sebagai komen terbaik!!

Jom tengok mana tahu korang la pemenangnya

PEMENANG PERTAMA
PEMENANG KEDUA


PEMENANG KETIGA



Eh! Jap ada lagi ^.^

Kepada pemilik Komen di bawah :

1) Wid
2) Munauwaratul Lailinnur
3) Hajar Shikin

Korang akan dapat Hadiah Istimewa Baucer Pembelian
Sekiranya korang membuat belian produk Herbalife dari Sponsor


 Kepada semua 6 orang pemenang hadiah diatas, inbox Facebook Sponsor
Kat SINI bertajuk
"Pemenang Komen Terbaik Entry Herbalife Diari Sedetik Lebih Farisha"
Nama : 
Alamat :
No Telefon :
Hadiah Yang dimenangi : *** 2 helai Tudung / Hadiah Istimewa ***

Terima Kasih kerana sudi join GA ini ^.^


JEMPUT LIKE FACEBOOK DSL FARISHA

 
Mari ramai-ramai LIKE Facebook Farisha yang terkini
Segala info terkini akan di update dalam Facebook tersebut

Login dulu Facebook korang, then
Klik SINI

Terima Kasih Banyak2 :)

***Jap lagi nak umumkan pemenang Komen terbaik Entry Herbalife.
Siapalah 3 orang yang bertuah - dapat hadiah 2 helai tudung setiap seorang taw
Stay Tuned **
 

PROMO BEDAK TANAKA ORIGINAL MYANMAR - TATE BY DEA

 
STATUS : TAMAT

Farisha nak buka peluang kepada semua blogger untuk berkongsi pembelian Bedak Tanaka Original Myanmar



(Berat 40 gram)
Ada 4 pilihan bauan :-
KUNING - Original Tanaka
PUTIH - Jasmine
HIJAU - Lemon
PINK - Rose

**Paling femes Lemon**
 
Minimum Order = 10 pcs
Harga RM 10 untuk 1 pc

Kalau ambil 1000pcs = RM 6 untuk 1 pc
 
Tidak termasuk kos pos
**Order 10 pcs = kos pos RM6**

**Jika sesiapa berminat memulakan perniagaan ini secara kecil-kecilan, amatlah digalakkan**

Jika sesiapa berminat, mesti buat pembayaran selewat-lewatnya esok, 20/06/2013 sebelum Jam 4 petang
Emailkan pertanyaan : diarisedetiklebih@gmail.com 

Tarikh pengeposan barangan : 
Minggu hadapan (23-28/06/2013)

Jangan lepaskan peluang hebat ni

-----------------------------------------------------------------------
Ramai yang konfius, kenapa ada 4 colour. Sedangkan NORA DANISH punya bedak ada printed "TATE BY D.E.A" tu just ada warna hijau sahaja. Baiklah.


Kalau you ols nak tau, BEDAK TANAKA ni memang asal dari MYANMAR. So, yang NORA DANISH punya bedak tu pon asal dari Myanmar, ambil di tempat yang sama. Kilang sama, isi sama, bekas sama, kuantiti sama, kandungan sama, warna sama, & semuanyaaaaa adalah SAMA 100%!


Bedak TATE by D.E.A tu plak adalah Bedak Tanaka yg NORA DANISH re-branding and buat labeling atas nama dia. Kesimpulannye Bedak TANAKA ORIGINAL from Myanmar dgn Bedak TATE by D.E.A adalah SAMA...!! Bezanya hanyalah pada label... Now, you ols tak perlu lagiii argue and pelik kan kenapa NORA DANISH ada warna hijau je, and why saya jual xde sticker "TATE BY D.E.A tu"


Kesimpulannya you ols nak pakai bedak tanaka sebab nak cantik macam nora danish kan? Tak kisahlah ada sticker dari Nora Danish ker x dak, coz you ols nak pakai bedak tanaka tu, bukan sticker tu? Ngeh3.



THANAKA ADALAH 100% ORGANIK DAN SEMULA JADI.



KELEBIHAN BEDAK SEJUK TANAKA :
  * Mengecut dan menghapuskan jerawat.

* Melindungi dari sinar uv matahari (sapuan nipis as a foundation) juga mengurangi tanda-tanda penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat

* Melicinkan kulit muka.

* Memberi kesegaran pada kulit.

* Mengurangkan kadar pengeluaran minyak / sebum pada kulit.

* Menanggalkan sel kulit mati.

* Ia membantu sejukkan kulit.

* Membersih & menengang wajah.

* Sesuai untuk kanak-kanak dan bayi 1tahun keatas.

* Sesuai untuk semua lapisan umur.

* Menghilangkan ruam-ruam badan.

* Boleh digunakan dimuka dan badan.

* Menghilangkan gatal-gatal badan.

* Lembutkan kulit dan menghaluskan.

* Cerahkan kulit.

* Hilangkan jeragat.

* Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka.


* Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation.

* Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan. 

CARA GUNA BEDAK SEJUK TANAKA :

- UNTUK JADIKAN SEBAGAI FOUNDATION

cuma sapukan bedak tanaka secara nipis dan rata ke seluruh wajah menggunakan jari atau span muka.

*Tips: Renjiskan sedikit air pada wajah sebelum dicalit bedak agar sapuan licin dan nipis



- UNTUK JADIKAN SEBAGAI BEDAK SEJUK

cuma basahkan jari atau ambil sedikit bedak tanaka, letakkan ke dalam piring. Campurkan dengan sedikit air (jgn terlalu pekat / cair), kemudian sapu ke wajah. Biar kering 30 minit sebelum di scrub / cuci. Boleh juga di pakai sepanjang malam sewaktu tidur sebelum dicuci keesokannya.



BEDAK SEJUK TANAKA SESUAI UNTUK:

** Bedak ini boleh digunakan untuk semua jenis kulit - berjerawat, sensitif, normal atau berminyak.

Sesuai untuk lelaki dan wanita sama ada dewasa atau kanak-kanak.

** Boleh merawat kegatalan dan dijadikan scrub seluruh badan untuk menghilangkan kotoran, daki dan sel-sel mati.

BLOG BERWAJAH BARU

 
Weeeee~ cun x Blog Farisha yang baru ni?
Farisha memang minat kerawang2 dan tambah pulak kaler pink
Walla~
Background Rose -So Sweet-
Btw, header masih dalam proses editing
Tak sabar nak tunggu hasil penuh editing
Thanks to adik Liyla 
Harga edit full blog hanya RM10 je
^.^

PEMENANG VVIP 1ST BIG GA DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA

 
 Alhamdulillah~
Sebulan telah berlalu dan kini berakhirlah sudah 
"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"

Sebanyak 174 penyertaan telah diterima tetapi Farisha memerlukan hanya 
50 pemenang VVIP bertuah sahaja yang akan membawa pulang
hadiah berjumlah RM800.00
(ceh! ayat dah macam menang kereta je..hehe)


 Cek sini -->> Nombor Token Penyertaan

 Baiklah, tanpa membuang masa lagi, berikut dipaparkan nombor token peserta bertuah
yang telah dicabut menggunakan random.org
**Farisha tak buat print screen random.org ye bagi mengelakkan entry ini menjadi berat. Hanya print screen 
Top Referral sahaja **


TOP REFERRAL


TOKEN : 158


 Hadiah Yang Dimenangi bernilai RM 170!! 
Perghhh!! Tahniah dear ^.^

 1) Produk SNE (Excel Tea) bernilai RM75 + 1 hamper cenderahati bernilai RM20 + 1 keahlian percuma SNE (claim SINI)
+
2) Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 + percuma Baucer RM 50 bagi pembelian Kad Kahwin (claim SINI)
+
3) 2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel (claim : diarisedetiklebih@gmail.com)

HADIAH UTAMA


 TOKEN : 169
Vital Energy Q10 Lotion (Toner) + Compressed Mask bernilai RM 85 (claim SINI)


TOKEN : 68
 Vital Energy Whitening Lotion (Toner) bernilai RM 80 (claim SINI)


TOKEN : 10
Serbuk Cheeze bernilai RM 75 (claim : cheezemaz@gmail.com)



 TOKEN : 75
Set Kecantikan 3 In 1 Nour Ain bernilai RM 52 (claim SINI)


 TOKEN : 54
Shawl Half Moon Sakura (KOD HS05) bernilai RM 45 (claim SINI)


 TOKEN : 96
Mini Fondue Porselin bernilai RM 45 (claim SINI)



 TOKEN : 149
Adjustable Slimming Belt bernilai RM 40 (claim SINI)


TOKEN : 90
Wangian Kasturi Puteh Syifa bernilai RM 35.90 (claim SINI)


 TOKEN : 101
 Kain Pasang Cotton bernilai RM 30 (claim : anginsbayu@gmail.com)


 TOKEN : 82, 34, 2, 91
Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25
+ Percuma Baucer RM 50 Bagi pembelian Kad Kahwin (claim SINI)


 TOKEN : 88
Chocolate Love Box bernilai RM 25 (claim SINI)


TOKEN : 79
Shisheido Black Mask 5 pcs bernilai RM 18 (claim SINI)


 TOKEN : 47, 7, 108
Top Up RM 10 (claim SINI)


TOKEN : 43
 Top Up RM 10 (claim SINI)


 TOKEN : 67, 166
Top Up RM 5  : (claim SINI)


TOKEN : 29
Top Up RM 5  : (claim SINI)


 TOKEN : 110, 44, 142, 92, 83, 150, 52, 127, 114,  1, 109
2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel (claim : diarisedetiklebih@gmail.com)


TOKEN : 22, 51, 81
Baucer Anis Felt Craft 10% (claim : anis.tikah@gmail.com)


 TOKEN : 132, 106, 33, 53, 26
Header Blog (claim : nasuha2707@yahoo.com)


HADIAH SAGUHATI


 Review Blog

TOKEN :  20, 118, 3 (claim SINI)
TOKEN : 42, 63, 27 (claim SINI)
TOKEN : 18, 175 (claim SINI)





Tahniah kepada semua pemenang VVIP ! ^.^

Nak tengok hadiah yang telah korang menang??
Klik SINI

Sila inbox/ email butir diri korang seperti berikut kepada sponsor:
 --------------------------------------------------------------------------------------
Tajuk : "Saya Pemenang 1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"
Nama :
Alamat :
No telefon :
Nombor Token Bertuah :
Link entry Menang :  http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2013/06/pemenang-vvip-1st-big-giveaway-diari.html
Link entry Blog : 
Hadiah yang dimenangi :
**Nombor Telefon : Maxis/Digi/Celcom (Jika menang Top Up) **

------------------------------------------------------------------------------------
Pemenang mesti tuntut hadiah daripada Sponsor dalam masa 2 minggu
dari sekarang iaitu sebelum/pada 02/07/2013 Jam 12 tengah malam
Jika tidak ,pemenang baru akan di cari

**Jika sponsor tidak memberikan jawapan dalam masa seminggu, minta beritahu Farisha ye..
Boleh email ke : diarisedetiklebih@gmail.com **

~Terima Kasih sebab sudi join~
Sayang korang
Jangan lupa, rajin-rajin la berkunjung ke blog ini lagi ^.^

UPDATE : 
PEMENANG TERBARU TELAH DIPILIH. 
BACA JIKA ANDA ADALAH PEMENANG
 ->> REZEKI



Segmen Topup By Emas Putih Part #3

As-Salam


Segmen Topup by Emas Putih Part #3
Klik banner di atas kalau nak join.

Ada 40 x Topup RM5 untuk dimenangi !!
Tarikh tamat : 23 Jun 2013

KEPUTUSAN : MENANG TOP UP RM5.00..PEMENANG NO. 1 PULA TU...ALHAMDULILLAH REZEKI

 LINK MENANG -->> SINI
 

Mega Giveaway by Cik Hawa

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH

Korang! Jom join Mega Giveaway by Cik Hawa yang julung-julung kali ini. Banyak hadiah lumayan dan menarik menanti anda :D

click banner untuk join.

Mega Giveaway by Cik Hawa ini disponsor oleh Mayini, Deena, Memey, Isamudin Isa, Syauqah, Mastura, Nur Zack, Simple Syara, Adam Faiz, Haida, Nyamuk Terbang, Ifah Dafila, Kaqyonk Fauzi, Mazni, Eymasu, Bubu Lalola, Cikgu Hailmi, Nur Zahirah
 
KEPUTUSAN : MENANG HADIAH KEYCHAIN FELT + NOTEBOOK
 
LINK MENANG : SINI 
 
 

1ST BIG GIVEAWAY DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA


STATUS : 
GA TELAH TAMAT!!

Alhamdulillah..Syukur ke hadrat ilahi kerana dengan rahmat-NYa, Farisha berjaya menganjurkan
"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"
bersempena pertengahan tahun 2013
Kejap je masa berlalu,kan?

Pencarian Sponsor telah dimulakan pada 22/04/2013 dalam entry INI. Mula-mula nak mencari sponsor, teragak2 jugak takut tiada yang sudi sponsor. Tapi alhamdulillah, sponsor semua amat baik hati dan sporting! Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada sponsor-sponsor kerana menyokong 1st Big Giveaway ini

Jadi, pada hari ni, 15/05/2013 rasmilah pembukaan Big Giveaway ^.^ 
(sambil ambil mood potong ribbon merah..hehe).. 
Audience...Please Clapping your hands! :) Clap! Clap! Clap!!

Hadiah berjumlah RM 800.00 untuk dimenangi!! 
50 pemenang utama di cari!

Para peserta dikehendaki JUJUR ketika melakukan tugasan yang diberi. Semua tugasan adalah WAJIB sebab Hadiah yang akan diberi adalah berbaloi dengan usaha korang menyiapkan tugasan

Antara syarat-syarat penyertaan :-
1) Mempunyai blog dan Warganegara Malaysia.
2) Tinggal di Malaysia
3) Follow blog ini (untuk mengetahui update terkini GA)
4) Follow, Add Friend dan like sponsor.
5) Paling Wajib - Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
6) Letakkan URL entri di ruangan komen di bawah.

[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]  

COPY CODING YANG DISEDIAKAN DISINI

Follow Blog Sponsor



Like Fan Page Sponsor






 Add Friend Facebook Sponsor


BEUTSKIN ESSENCE DATYN MIA 
NATURACTOR COLLECTIONS 
CAPTURE BOOTH 
MAKAN COKELAT ZAI 
NATURACTOR COSMETICS 
(**tambahan - sila like & share mana2 gambar produk dalam album sponsor Naturactor ini**)
MAKAN COKELAT ZAI 
NUR IZZUREEN 
SITI NOR AMIERA 

Klik Iklan Sponsor 
 (tunggu sehingga habis loading)


http://bit.ly/14ZrpY1
 http://bit.ly/ZP9QVX
http://my.sharings.cc/syaika/share/SmoothManageable/
http://my.sharings.cc/syaika/share/LibresseShineOn

Follow Twitter 



Hadiah-Hadiah Terhebat


Top Referral bernilai RM 170 x 1

 1) Produk SNE (Excel Tea) bernilai RM75 + 1 hamper cenderahati bernilai RM20 + 1 keahlian percuma SNE
+
2) Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 + percuma Baucer RM 50 bagi pembelian Kad Kahwin
+
3) 2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel


 Hadiah Cabutan Random.org

Vital Energy Q10 Lotion (Toner) + Compressed Mask bernilai RM 85 x 1 pemenang
Vital Energy Whitening Lotion (Toner) bernilai RM 80 x 1 pemenang
Serbuk Cheeze bernilai RM 75 x 1 pemenang
Set Kecantikan 3 In 1 Nour Ain bernilai RM 52 x 1 pemenang
Shawl Half Moon Sakura bernilai RM 45 x 1 pemenang
Mini Fondue Porselin bernilai RM 45 x 1 pemenang
Adjustable Slimming Belt bernilai RM 40 x 1 pemenang
Wangian Kasturi Puteh Syifa bernilai RM 35.90 x 1 pemenang
 Kain Pasang Cotton bernilai RM 30 x 1 pemenang
Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 + Percuma Baucer RM 50 Bagi pembelian Kad Kahwin x 4 pemenang
Chocolate Love Box bernilai Rm 25 x 1 pemenang
Shisheido Black Mask 5 pcs bernilai RM 18 x 1 pemenang
Top Up RM 10 x 4 pemenang
Top Up RM 5 x 3 pemenang
2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel x 11 pemenang 
Baucer Anis Felt Craft 10% x 3 pemenang
Header Blog x 5 pemenang



Hadiah Saguhati Random.org

Review Blog x 8 pemenang



 KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT HADIAH

Rajin-rajin la korang promote GA ni ye sebab Farisha nak cari banyak pemenang!!
Di samping tu, korang berpeluang menang hadiah Top Referral bernilai RM 170!!

**Sepanjang 1st Big Giveaway ini dijalankan, akan terdapat promosi + hadiah percuma yang akan diberikan kepada pengomen yang bertuah oleh Para Sponsor! Nak tahu entry yang mana?

1. WANGIAN ELAK GANGGUAN JIN & SYAITAN
2.  KAD KAHWIN MURAH & UNIK
3) CANTIK MENYERLAH SEPERTI ARTIS DENGAN BEUTSKIN ESSENCE
4) TEMPAH COKLAT SEDAP & MURAH 
5. CANDY BUFFET + CAPTURE BOOTH MURAH

6. JADI CANTIK DENGAN SET NOUR AIN, AUTRA WHITE
7. LANGSING SIHAT DENGAN HERBALIFE
8. BERGAYA DIHARI RAYA DENGAN KOLEKSI CINTA RAFF
9 . COVER FACE NATURACTOR TERBAIK
10. RANGKAIAN PRODUK MEIKO TERLARIS + ORIGINAL


Tarikh Tamat  : 15/06/2013, jam 12 tengah malam
Pemenang akan di umumkan pada 18/06/2013