PROMO BEDAK TANAKA ORIGINAL MYANMAR - TATE BY DEA

 
STATUS : TAMAT

Farisha nak buka peluang kepada semua blogger untuk berkongsi pembelian Bedak Tanaka Original Myanmar



(Berat 40 gram)
Ada 4 pilihan bauan :-
KUNING - Original Tanaka
PUTIH - Jasmine
HIJAU - Lemon
PINK - Rose

**Paling femes Lemon**
 
Minimum Order = 10 pcs
Harga RM 10 untuk 1 pc

Kalau ambil 1000pcs = RM 6 untuk 1 pc
 
Tidak termasuk kos pos
**Order 10 pcs = kos pos RM6**

**Jika sesiapa berminat memulakan perniagaan ini secara kecil-kecilan, amatlah digalakkan**

Jika sesiapa berminat, mesti buat pembayaran selewat-lewatnya esok, 20/06/2013 sebelum Jam 4 petang
Emailkan pertanyaan : diarisedetiklebih@gmail.com 

Tarikh pengeposan barangan : 
Minggu hadapan (23-28/06/2013)

Jangan lepaskan peluang hebat ni

-----------------------------------------------------------------------
Ramai yang konfius, kenapa ada 4 colour. Sedangkan NORA DANISH punya bedak ada printed "TATE BY D.E.A" tu just ada warna hijau sahaja. Baiklah.


Kalau you ols nak tau, BEDAK TANAKA ni memang asal dari MYANMAR. So, yang NORA DANISH punya bedak tu pon asal dari Myanmar, ambil di tempat yang sama. Kilang sama, isi sama, bekas sama, kuantiti sama, kandungan sama, warna sama, & semuanyaaaaa adalah SAMA 100%!


Bedak TATE by D.E.A tu plak adalah Bedak Tanaka yg NORA DANISH re-branding and buat labeling atas nama dia. Kesimpulannye Bedak TANAKA ORIGINAL from Myanmar dgn Bedak TATE by D.E.A adalah SAMA...!! Bezanya hanyalah pada label... Now, you ols tak perlu lagiii argue and pelik kan kenapa NORA DANISH ada warna hijau je, and why saya jual xde sticker "TATE BY D.E.A tu"


Kesimpulannya you ols nak pakai bedak tanaka sebab nak cantik macam nora danish kan? Tak kisahlah ada sticker dari Nora Danish ker x dak, coz you ols nak pakai bedak tanaka tu, bukan sticker tu? Ngeh3.



THANAKA ADALAH 100% ORGANIK DAN SEMULA JADI.



KELEBIHAN BEDAK SEJUK TANAKA :
  * Mengecut dan menghapuskan jerawat.

* Melindungi dari sinar uv matahari (sapuan nipis as a foundation) juga mengurangi tanda-tanda penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat

* Melicinkan kulit muka.

* Memberi kesegaran pada kulit.

* Mengurangkan kadar pengeluaran minyak / sebum pada kulit.

* Menanggalkan sel kulit mati.

* Ia membantu sejukkan kulit.

* Membersih & menengang wajah.

* Sesuai untuk kanak-kanak dan bayi 1tahun keatas.

* Sesuai untuk semua lapisan umur.

* Menghilangkan ruam-ruam badan.

* Boleh digunakan dimuka dan badan.

* Menghilangkan gatal-gatal badan.

* Lembutkan kulit dan menghaluskan.

* Cerahkan kulit.

* Hilangkan jeragat.

* Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka.


* Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation.

* Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan. 

CARA GUNA BEDAK SEJUK TANAKA :

- UNTUK JADIKAN SEBAGAI FOUNDATION

cuma sapukan bedak tanaka secara nipis dan rata ke seluruh wajah menggunakan jari atau span muka.

*Tips: Renjiskan sedikit air pada wajah sebelum dicalit bedak agar sapuan licin dan nipis



- UNTUK JADIKAN SEBAGAI BEDAK SEJUK

cuma basahkan jari atau ambil sedikit bedak tanaka, letakkan ke dalam piring. Campurkan dengan sedikit air (jgn terlalu pekat / cair), kemudian sapu ke wajah. Biar kering 30 minit sebelum di scrub / cuci. Boleh juga di pakai sepanjang malam sewaktu tidur sebelum dicuci keesokannya.



BEDAK SEJUK TANAKA SESUAI UNTUK:

** Bedak ini boleh digunakan untuk semua jenis kulit - berjerawat, sensitif, normal atau berminyak.

Sesuai untuk lelaki dan wanita sama ada dewasa atau kanak-kanak.

** Boleh merawat kegatalan dan dijadikan scrub seluruh badan untuk menghilangkan kotoran, daki dan sel-sel mati.

4 comments:

ieka farhana said...

salam jom join contest sulumg kami http://kmliahshm.blogspot.com/2013/05/heart-contest-by-ki.html

nhD-chan said...

assalam kak..
saya berminat nak beli bedak tanaka tu..saya dah emel akak..cekidaut =)

boni kacak said...

hehehe.. banyak desas desus tentang bedak tanaka ni, lepas dengar penjelasan ni, baru saya lega. :)

Remy hazza said...

kalau ada extra satu...pas pas ler kat remy satu....he3