CARA-CARA SHARE IKLAN 8SHARE

 
Dalam entry sebelum ni kat SINI, Farisha dah kongsikan dengan korang 
cara-cara mendaftar akaun 8 share

Sekarang, Farisha nak ajar korang cara-cara nak share Iklan tu


1. Klik "Specials" kat atas sekali
2. Pilih mana-mana iklan yang korang nak
3. Kat sini, Farisha pilih Iklan No. 3 - Beg Coach tu
4. Klik je iklan tu
5. Ada Step 1, Step 2, Step 3
6. Abaikan Step 1
7. Step 2 : Pilih mana-mana mesej yang korang rasa best


8. Step 3 : Pilih mana-mana tempat yang korang nak share. 
Farisha pilih Facebook. Tekan je Facebook tu.
Dan automatik iklan akan dipublish dalam Facebook korang

p/s : Untuk menambahkan keseksian iklan korang tu, Letak la ayat yang best2 sebelum
publish kat facebook. Contohnya : "Wah!! Siapa kat sini nak Beg Coach Percuma?? Cepat klik iklan ni"
Bila orang dah tertarik ,mereka akan klik, korang juga yang akan dapat duit untuk setiap klik tu

Senang kan? 
Good Luck!

Ada yang bertanya, macam mana nak share iklan ini dalam entry Blog???

1) Lepas korang klik "Share on Facebook" macam kat atas, akan keluar kotak kecil


2. Copy link yang diwarnakan dengan kotak biru macam dalam gambar
3. Letakkan dalam entry blog
4. Korang boleh minta pengunjung blog, klik Iklan tu sebelum 
memulakan bacaan

p/s : Duit hasil dari 8share ini boleh di keluarkan bila dah cecah RM 50 tapi caj pengurusan akan dikenakan iaitu RM 1. Jadi, Korang jangan bagi baki ngam2 RM50..Biar RM 51 atau lebih. Jadi, xde la korang dapat
RM 49 je :)-

** UPDATED!!!
Alhamdulillah...
Farisha Dah Cash Out 8share setelah Dua Bulan. Nak tahu cara cash out 8 share?
Klik SINI

12 comments:

ANNA MARIANA said...

wow, jap nak terjah tengok dulu :)

WID2 said...

yeahhhhhh~~ dh

Nurfaezah Abdullah said...

thanks for sharing the tips ^^

DIARI FARISHA said...

WELCOME :)

mezul özil said...

Mudah.. Mcm mana collect money from this?? Hee

mezul özil said...

Mudah.. Mcm mana collect money from this?? Hee

Zara Nurhaidah said...

oo.. bru register ari ni.. nk bjinak2 ngan 8share.. heheh.. trima kasih atas bntuan.. hehe

Epiy said...

Nak tanya la, kenapa kalau share dekat facebook, dia tak keluar link manual yg kita nak share dekat blog tu eh ? Harap dpt bantu, terima kasih :)

http://aboutepiy.blogspot.com

agdamit90 said...

salam...boleh ajar sy cara2 isi detail account bank dgn betul? tiap kali sy isi mesti xdpt...

agdamit90 said...

salam...boleh ajar sy cara2 isi detail account bank dgn betul? tiap kali sy isi mesti xdpt...

asha hana said...

mcm mana nak letak dekat sidebar pulak ea? sebab hana ada tengok jugak blogger letak dekat sidebar.

DIARI FARISHA said...

maezol ozil : nk collect money, boleh tengok kat sini : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2013/10/akhirnya-cash-out-8share-setelah-dua.html
Epiy : xkeluar link manual? biasanya lepas klik share facebook kt bawah iklan, automatik keluar box..time tu la copy link n masukkan dalam blog..
agdamit : dh isi ke? kalau xblh, inbox fan page facebook saya
asha hana : boleh google "cara letak iklan di sidebar blog"...cuma tukarkan link dengan link iklan 8 share..