FLASHBACK : PINTU RUMAH DIKETUK 3 KALI

 
Macam best pulak cerita tentang hantu ni..hihihihi~
Ini bukan rekaan ye..Tapi cerita benar
Jadi, cerita benar yang seterusnya adalah :-
Pintu Rumah di Ketuk 3 kali

Al-kisahnya, adik bongsu Farisha, Ija telah dikurniakan keistimewaan
dimana panca inderanya yang ke enam telah dibuka hijabnya oleh Allah
sewaktu Ija berumur 17 tahun (sekitar tahun 2010)
Jadi, die memang nampak benda2 halus ni
Die la yang jadi pencerita kepada kami adik beradik yang penakut ni
tentang rupa bentuk benda alah tu. Seram gilos u olss!
 
Untuk memahami dengan lebih jelas, disertakan peta lokasi kejadian..chewahh


Waktu kejadian sekitar jam 11.00 malam
Hari apa tak ingat
Masa tu, Farisha dah tidur di Bilik 1 manakala (Mangsa, Ija) sedang leka tengok TV di ruang tamu
Adik beradik yang lain semua dah tidur dan berada di blik no. 3 (tiada dalam gambar sebab mereka tak terlibat)

Hantu (suspek) telah mengetuk pintu utama rumah. Masa ni, mangsa yang dengar
Jadi, die memang tak berani nak bangun panggil Farisha dalam Bilik 1
Nasib la die bijak. Kol je handset Farisha suruh datang jap kat ruang tamu

Dengan keadaan yang pelik, Farisha pun bangun dan pegi dekat mangsa
Mangsa bagitaw ada seseorang ketuk pintu rumah dan u olss nak tahu tak?
Tetiba pulak datang perasaan berani, Mangsa nak bukak je pintu tu tengok siapa yang ketuk!
Gila betul. Farisha sempat la halang
Kang muncul muka2 puaka tu, mau pengsan kat situ jugak

Farisha dengan perasaan yakin dan tak percaya, cakap la dekat si mangsa,
tak ada siapa yang ketuk, jangan kuat berimaginasi sangat, suruh die tidur je,,Hari pun dah lewat malam
Tiba - Tiba, Tok! Tok! Tok!
hah! amik kau! tiga kali Farisha dengar ada ketukan kat pintu
Tapi macam rendah je ketukan tu
Apa lagi! terus la tutup TV, Lampu dan pegi tidur kat Bilik No. 3
Tak cakap banyak dah! Senyap terus

Esoknya, tanya kat mangsa, benda apa yang ketuk tu
Die cakap malam semalam sebenarnya merupakan malam mengambang penuh!

Jadi, hantu2 akan keluar untuk mencari darah anak dara
Keadaan hantu : Menggengsot
(oh! patut la ketukan yang Farisha dengar tu rendah je)

Setelah disiasat diluar rumah, dalam akuarium, ikan puyu 3 ekor telah missing in action!
tak dapat dikesan, tiada jejak ditinggalkan
Siapa yang makan?? korang tekalah sendiri ye

p/s : Ikan puyu sebenarnya tak berapa kuat menangkis serangan hantu ni ye. Apa yang penting?? pagarlah rumah korang dengan ayat2 suci al quran. wallahualam!

Nak baca lagi kisah gangguan hantu??
1) flashback-hantu di toilet sekolah
2) flashback-digerak dan dicengkam hantu


14 comments:

fie's alexandra said...

yeka ke ? hurm , nak tnya jugak niy , kalau ikan pelaga yg hilang time malam , mcm mana tu ? pelik jugak ,sebab kita tak bela kucing kat dalam rumah ,, terasa seram baca post niy

izzah atirah said...

seramnya bila baca cerita tuhh

WID2 said...

>.< seramnya.... wid pernah dgr org menangis kat ujung tingkap bilik... tak berani nk cete kat sape2... tkt adik ngis tu dtg balik ==

DIARI FARISHA said...

kadang2...ikan pelaga tu melompat taw..sebab Farisha pun pernah bela,ingatkan kena makan dek hantu, rupanya menghilang bawah sofa..mati dah pun..

Deqla Manjew said...

hantu mengesot? err.. ada jugak eh.. ish seram..

Farah Waheda Wahid said...

hantu mengesot tu dah macam ju on dah tu...hu hu hu..seramnya... mintak dijauhkanlah hendaknya...

MAY said...

eh..siyes ke?ada lg ea mnde gini??

Qashmere said...

Woihhhh berdebar baca cerita ni. Bebenor keeeeeeeeeeeeeeeee. Takottttttttttttttt. Memang scary kalau ada budak-budak yang boleh nampak. Mau kecot perot time tengah2 bawak kereta. Mulut dia berkata-kata nampak itu ini. Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

fasham said...

wahhh menakutkan lah...

Di jemput untuk join mini giveaway dari Lollista http://lollista.blogspot.com/2013/08/first-mini-giveaway-by-lollista.html

Aisha Fauzi said...

Hye Assalammualaikum saya bw sini :)
Kalau ada masa jemput singgah ke blog saya :D http://twinkleeestar.blogspot.com/

Btw let's join this awesome giveaway !

Jom support saya sebagai blogger baru dengan join giveaway ini ^^
http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/1st-simple-giveaway-by-mrsluhan-and.html


2 Giveaway ini menawarkan hadiah TEDDY BEAR GERGASI yang bakal menanti anda ! Cepat join :D
http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/single-giveaway-by-julianaramli.html


Terlalu banyak hadiah menarik yang menanti ! Rugi sangat tak join :'D
http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/bravo-giveaway-by-ieyra-ghani.html
http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/de-juin-octobre-giveaway.html


Fridge Magnet Avon yang cun ditawar sebagai hadiah ! ^^
http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/qr-mini-giveaway-keempat.html

dEdEQ dE wIshEs said...

ERRRR .. AKAK DLU PENAH DGR ORG NANGIS BWAH KATIL .

Nur Rabiatul said...

perghh....bole tahan serammmm...

QasehnyaRania said...

seram.
ikan puyu hilang..mmm..

rumah lama ciksu dulu, ikan puyu sampai bersiat badannya. tak tahu kenapa.sedangkan 2 ekor je puyu yg ada

Fatin Dania Binti Khuza said...

Nak tanye,waktu kejadian hari ape?