TIPS MENANG GA SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA

 
Nampaknya, persaingan kian sengit! 
Siapakah yang bakal memenangi hadiah Teddy Bear besar gila???
Alhamdulillah, baru 2 hari dianjurkan, jumlah peserta telahpun mencecah 96 orang!
Sewaktu Farisha membuat kunjungan ke blog peserta, didapati
ramai yang mengimpikan mendapatkan Teddy Bear ini sebagai teman tidur
sehingga menjadi begini


Disebabkan itu, Teddy Bear ini telah menjadi semakin malu-malu
untuk dimiliki oleh korang sehingga menjadi begini

 Tuan baru ku, I Love You! ^.^

Sesiapa sahaja yang memenangi Teddy Bear ini,adalah dinasihatkan supaya menyediakan
tempat tidur yang mencukupi bagi diri korang dan Teddy Bear ini
Jika tidak, salah seorang mesti beralah
Sorang tidur bawah, sorang tidur atas katil
Adakah : Teddy Bear tidak akan beralah dan mahu tidur atas katil seorang2?? 
Jika katil anda single, anda perlu memikirkan perkara ini


 heheheee~

Farisha juga mendapati kebanyakan peserta yang join GA ini terdiri daripada blogger perempuan
(hampir 95%)
Apa sudah jadi?? Mana Blogger lelaki?
Di ingatkan bahawa, kalau korang (blogger lelaki) ada rezeki dan menang
Mana-mana Teddy Bear, korang boleh hadiahkan Teddy Bear ini kepada
Isteri, buah hati, kakak, adik atau sesiapa sahaja yang korang nak
Jimat duit tu!! ^.^
Kalau korang nak bagi kejutan pada mereka, masa bagi details pemenang, terus je bagi alamat
pada sponsor ke mana hadiah tersebut akan dihantar
Rumah? Pejabat? Semuanya beres!
ha??? Macam mana? Excited tak?

Sebelum tu, diminta jasa baik korang semua Klik Iklan Sponsor
1 , 2

Giveaway ini terbahagi kepada beberapa kategori dimana
 masing-masing menawarkan hadiah hebat yang tersendiri

1) 1 x Top Referral (Teddy Bear terbesar!! = 1.2 Meter)
2) 1 x Entry Kreatif (Teddy Bear = 1.0 Meter)
3) 1 x Peserta Yang Paling Rajin Blogwalking ke Entry Peserta Lain
(Teddy Bear "TED" bernilai RM 89)
4) 1 x Pemenang Bertuah (Teddy Bear = 0.8 Meter)
5) 5 x 4 Pemenang saguhati (Keychain Teddy Bear)

-----------------------------------------------------
Tips Menjadi Top Referral sekaligus memenangi hadiah
 Teddy Bear terbesar!!
Sebesar orang taw ^.^

a) Rajin berblogwalking dan tinggalkan link entry penyertaan korang di Chatbox / Post blogger tersebut
b) Rajin Promote link entry di Group-group Blogger Facebook / Twitter
c) Share link entry di Google +
d) Tag ramai blogger dalam entry tersebut dan pastikan blogger tersebut tahu dirinya di tag
e) Letak Banner GA di sidebar atau bawah header Blog korang

 Tips Mendapatkan Teddy Bear 1.0 Meter.
 Ini juga merupakan Teddy Bear besar ye
Cuma kurang 0.2 meter dari Teddy Bear Top Referral


a) Fikirkan apa sahaja cara untuk menjadikan entry korang satu entry yang kreatif
b) contohnya, meletakkan gambar-gambar, slide show, pantun (dah biasa orang buat), video pendek,
ayat power dan sebagainya
p/s : Farisha dapati hanya 5,6 orang sahaja membuat entry kreatif ini. Jadi, peluang mereka untuk menang lebih cerah berbanding mereka yang hanya bergantung pada keputusan random.org

TERKINI!!!
Tips Mendapatkan Teddy Bear "Ted" 60 cm
Sangat Comel!! sebab dia pakai Apron!!


Rajin Blogwalking ke Entry peserta yang lain
Untuk senarai peserta, boleh lihat SINI

Tips Menjadi Pemenang Bertuah dan 
memenangi Teddy Bear Putih sesuci salju 0.8 meter
Sebesar kanak-kanak!

 

 Yang ini tak ramai yang tahu sebab Farisha tak letakkan dalam entry GA.
 Jadi, Farisha akan beritahu tips menjadi Pemenang Bertuah ini
Caranya senang je, 
copy Banner yang Sweet - Blog Farisha dan letakkan di Side Bar Blog Korang
weeee~ mudahnya nak menang!


 
 
Tips menjadi 5 orang pemenang hadiah saguhati
4 Keychain Teddy Bear Happy Family 
setiap seorang yang bernilai RM 80!!


Yang ni paling senang. 
Farisha akan mencari pemenangnya melalui random.org
Jadi, berdoalah korang menang
Terhad 5 orang sahaja ye
Keychain ni saiznya comel je ye
Boleh digantung pada purse, Beg, Kunci dan sebagainya
 
ok la..Setakat ini sahaja Tips yang Farisha boleh kongsikan
Selamat Berjaya kepada semua peserta
Korang semua masih mempunyai banyak masa untuk memperbaiki entry Blog
Diingatkan bahawa COPY CODING tu tak wajib ye
Yang penting mesti ada Banner GA, dan Back Link ke entry GA Farisha
Ayat2 lain korang boleh reka untuk menarik penyertaan blogger lain untuk join
 
Kepada yang belum join, sila klik Banner GA kat atas yang berkelip2 tu

Nak tahu TIPS jana pendapatan dengan blog?? Klik SINI
 
 

21 comments:

Nur Rabiatul said...
This comment has been removed by the author.
DIARI FARISHA said...

terima kasih rabiatul sebab alert dengan entry blog sis..good luck!

ejulz said...

Insyaallah join malam karang.. :)

Hydrangeas Blooms said...

Bestny kalau dapat :')

Leods Presla said...

sy nak teddy bear besar :)

nuur kamarul said...

lepas baca terus update entry yg dihantar hari tu http://littlenuur.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

tq for the tips :D

tenku butang said...

heee.. thanx bagi tips.. udah perbaiki entri kasi kreatif sikit.. heee.. hope murah rezeki menang mana2 bear beso.. hik3

| JARIJEMARIMENAIP | said...

sis saya dah letak banner dekat sode bar sis boleh terhaj blog saya hehe http://taiptaipkeyboard.blogspot.com/

Dianaa said...

harap sangat dapat teddy tu! :D

Invisible Me said...

nak merasa jugak pegang bear besaarrr~

Shanice said...

Mmg mudah. Btw, thanks utk tipsnya :D

cik amal said...

amal nk sgt.. tunggu k :)

ima salsuzaima said...

done update entri Ga. Thankz tlg alertkan tipsnya. :p

iu-hazirah said...

nak teddy bear....
done update entry dan done klik

http://www.iuzira.com/2013/08/impikan-teddy-bear-sebagai-teman-tidur.html

iu-hazirah said...

datang berkunjung dan support awak,
entry ni khas untuk awak berdua

http://www.iuzira.com/2013/08/sekali-lagi-hadiah-bear-jadi-rebutan.html

DIARI FARISHA said...

iu-hazirah : link yg kdua tu xdpt baca

AhkakGojes said...

wahhhh..mmg ramai yg nakkan teddy ni

Hannan Wahyu said...

hmmm sengit nihh!! xD

zaza nizam said...

kalau la dapat! alhamdulillah syukur :)

Aina Misha said...

memang sengit! siapa x nak teddy bear..huhu saya bersyukur tak terkata kalau menang..alhamdulillah

aien hermionie said...

hope dapat mana satu.. hehe.. dah klik iklan..