BELI JUGA BREASTPUMP

 
Disebabkan kebatasan kewangan & gawat sebab belum gaji,
ni aje yang Farisha mampu beli buat masa ni
Nak tunggu bonus akhir tahun lambat bebeno rasanya

Jenuh dah servey2 kat Facebook & Blog
 dan didapati 
Medela Harmony Manual Breastpump (Dalam Kotak)
yang ok (means selesa dan tak sakit)
dan mampu dimiliki
huhu~
Nak beli elektrik tak mampu
Jadi la~


Ada yang jual  
Medela Harmony Manual Breastpump Sealed
Harga Dalam RM 150 je dah boleh dapat
Tapi bukan dalam kotak
Sealed dalam plastik je
Macam dalam gambar ni


Walaupun kesannya sama dengan yang di pack dalam kotak,
Bila Farisha tengok warna, bentuk yang kurang menawan
dan spare part yang sedikit berbeza
dengan Medela Harmony macam dalam Kotak
Terus tak jadi beli yang sealed ni
Biarlah beli yang mahal sikit kan
Sebab Spare Part yang dalam kotak lebih standard
dan mudah didapati di kebanyakan kedai

Masa dalam pantang nanti, Farisha mesti training baby
guna botol susu
No excuse *-*
Sebab cuti bersalin dapat 2 bulan je
Kalau tak biasakan dia, memang susah lah nanti mak Farisha nak jaga

Farisha beli ni dekat Pump On the Go (Facebook)
Dah servey2, harga mereka yang paling murah
RM 170 + RM 5 (Postage) = RM 175 je
Tempat lain semua RM 199 - RM 250 

Tak sabar nak pegang set ni esok
Nak Testimoni??
Tunggu baby lahir dulu ye
hihi~

Kalau dah ada Breastpump ni, jangan lupa pulak nak
beli Cooler Bag + Ice Pack + botol / Plastik penyimpanan susu ye
Farisha dah pun beli. link dah terpadam..Tapi tak pe. Farisha akan berikan link facebook tersebut..Korang boleh beli dekat D'Baby Care (Klik SINI) Harganya murah~ Macam ni rupa cooler bag yang Farisha beli beli set ada beg, botol kosong,ice pack,plastik simpan susu Rm55 je :)

Mummy semua pakai brand apa untuk B.Feeding ye??
Ada petua untuk tambahkan B.Milk tak?

p/s : Ada rezeki nak beli Free Style punya :)

12 comments:

WID2 said...

Finally dapat jugak ^_^

Sally Samsaiman said...

hehehe...xde idea nk komen ape... :P

Pn.bayu said...

yeah...gang medela...
PB pon pakai Medela (Freestyle...) Alhamdulillah banyak membantu PB untuk bersemangat nak bagi BF kat anak.... memula agak takut dengan harga.. tapi PB dah suvey..baca banyak artikel /komen etc..BFF brainwash jugak..jadi nekad kumpul duit sejak peknan 6/7 bulan untuk dapatkan pump tu. (sekrang ramai buat style main kutu).
PB ni kurus ja.. 43kg je..alhamdulillah susu agak meriah bila baby masuk 3 bulan (memula memang tak banyak so jangan panic and give up tau.
Setakat ni PB tak amalkan makan apa-apa supliment berupa pil aneka macam..semuanya dari sumber makanan kita... Pagi / tgh hari alternate minum horlic / milo..sehari mesti minum susu..tak kisah susu apa..selalu bawak bekal gi opis 1 kotak susu fullcram DL. Minum air masak mesti banyak.
errr...panjangnye komen PB... :P
First..positifkan minda...mind set..untuk susukan anak dengan BF...
peace..sori..terbuat cerpen pulak. :P

DIARI FARISHA said...

terima kasih PB :) komen lagi panjang lagi banyak info ^.^

Mazatul Azura Muhamad said...

Salam.. akak pakai medela freestyle.. So far dah 4 tahun pakai, Alhamdulillah.. tak ada masalah dan tak pernah hantar servis.. Sangat berbaloi ngan harga..

Tips banyakkan susu?? Pada pengalaman akak, Breastfeeding ni sangat mencabar pada hari pertama sehingga seminggu.. Sebab masa tu susu tak banyak lagi and baby suke nak menyusu.. Dengan condition badan kita yang agak lemah, so time ni ramai yg give up mix ngan formula..

So, time ni kritikal... cuba bersabar dan dapatkan rehat secukupnya.. Insya-Allah... Banyakkan berdoa yer..

Akak ada ambik supplement shaklee untuk membantu.. supplement ni membantu dari segi kesihatan ibu dan indirectly mampu menolong menambah kualiti susu yg terhasil.. Tapi yang lebih penting, kene rajin kosongkan breast.. ;)

Banyak plak membebelkan.. Anyway, semoga Allah permudahkan segalanya yer.. ;) Happy breastfeeding!

Farah Waheda Wahid said...

Alhamdulillah dapat juga beli kan? tak apalah janji function dia sama...

lynn kamarul said...

as salam... lamanya tak ke sini.. wahhh adik sorang ni bakal jd mama eh ? Alhamdulillah.. gud luck dear.. akak jugak xde rezeki anak sendiri lagi

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin gne spectra3 je
sgt best wlupun berat
sbb x sanggup nak gne manual sbnrnye
hehehehe

chayok2
ajar baby gne botol
dulu zara mule2 nak botol
pastu die demam kejap
lepas tue terus xnak btol smpi skrg
memg susah
naseb bek taska bwh ofis je

adianiez AIDA said...

gud luck ye mommy to be...
susu kan baby selagi boleh!

ChocStrawberries said...

Waa.. good info dear.. just follow ur blog.. survey pasal barang baby n etc.. Sya mummy to be so, tak taw banyak psl nie semua

Ai Kissz said...

saya ada jmpe pump letrik yg murah 197.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=663451597028944&set=a.663451590362278.1073741826.441675859206520&type=1&theater

cheyah said...

Sy bli y dlm kotak Rm200 slps mintk diskaun..kalo ikot Rm230..ok x..hehe