TESTIMONI SET MENGANDUNG SALINDAH

 
Bulan 4 yang lepas, Farisha ada update entry yang Farisha beli Set Lengkap Salindah
kat SINI

Kali ni, Farisha nak share testimoni tentang Set Mengandung dulu ye
Sebab ada yang request
Kesan penggunaan Set Salindah ni dihuraikan mengikut Item Ceraian Salindah :-


B1- MULAI MINGGU 12 HAMIL
Membekalkan zat besi mudah hadam untuk wanita hamil, mengurangkan muntah, loya serta alahan, membantu tumbesaran tian, mencegah demam, batuk, selesema, sejuk-sejuk, sakit kepala, sakit gigi dan lain-lain. B1 juga akan menghilangkan kesan jatuh atau rebah di samping melancarkan aliran darah agar terhindar masalah tersimpul urat kaki dan menghilangkan lesu
 
Kesan Pada Farisha : 
-Mula ambil Item B1 mulai minggu ke 12 hamil
- Tiada langsung alahan seperti muntah2 di sepanjang tempoh kehamilan
(kalau setakat rasa nak muntah tu ada lah tapi kat hujung tekak jela..huhu)
-Disebabkan tiada alahan, maka Farisha telah menambahkan berat badan
dengan jayanya
-Nak pergi kerja pun hati senang sebab tak ada langsung muka pucat, kurang darah ke apa 
- Orang sekeliling pun kagum sebab Farisha tak ada langsung alahan ^.^
-Jarang sakit (sepanjang hamil ni hanya 3,4 kali je sakit tu pun demam, selsema je)
-Rasa cergas walaupun berbadan dua. Tak mengah2


  
B2- MULAI MINGGU 24 HAMIL
Membekalkan zat untuk tumbesaran tian, menguatkan tulang dan membina otak tian, di samping menambah darah serta selera makan. B2 juga dapat menghilangkan sengal tulang dan kebas kaki tangan, mencegah serangan sejuk dan sakit gigi dan osteoporosis.

Kesan Pada Farisha :  
-Bayi seperti biasa membesar dengan sempurna
 - Selera makan makin bertambah jadi kena berjaga2
- Ada minum air gula 1 kali sebab berat badan naik. Doktor risau ada kencing manis. Tapi ok je..Lepas ambil darah, result normal
- Kebas kaki ada tapi tak lama.
- Pernah terkena kejang urat/sengal kat peha masa bangun tidur tapi berjaya dipulihkan dalam masa terdekat (tu pun sebab tidur direct kipas kat kaki..hihi..Kalau tak, tak ada la kena serangan ni- Jadi, bila tidur tu, pandai2 la pakai la stokin ye)


B3- MULAI MINGGU 28 HAMIL
Memberi zat untuk pembinaan saraf dan otak anak. Menghilangkan masalah takut, cemas dan bimbang. Mencegah simpul biawak atau krem betis. Mendatangkan ketenangan bagi menghadapi hari bersalin.

Kesan Pada Farisha :
- Bayi membesar dengan sempurna
- Takut nak lahirkan anak tu ada jugak la (yela..Anak pertama kot) tapi tak adala 
takut sangat
- Tak ada langsung simpul biawak/krem betis



 B4- 4 MINGGU SEBELUM DIJANGKA BERSALIN
Istimewa untuk mengawal alamat palsu, menghilangkan sakit urat dan otot di samping mengurangkan sakit semasa melahirkan. B4 juga akan memudahkan kelahiran bayi dan menghilangkan rasa takut dan cemas pada bakal-bakal ibu.


Kesan Pada Farisha :
- Tak ada langsung sakit bersalin palsu
- Cuma badan lenguh2..Yela, bawak badan yang berat tak ke lenguh??hehe



B5- 2 MINGGU SEBELUM DIJANGKA BERSALIN
Remedi ini melanjutkan tindakan B4, mengendur dan menganjalkan otot pencerut saluran peranakan dan memberi daya teranan labour sewaktu bersalin.


Kesan Pada Farisha :
-Sama macam kesan di atas




B6- 1 MINGGU SEBELUM DIJANGKA BERSALIN
 Berguna untuk menguatkan teranan, menolong mengurangkan sakit sewaktu bersalin, mempercepat dan mempermudahkan kelahiran, membuka luas saluran peranakan dan mengurangkan sakit selepas bersalin.  

Kesan Pada Farisha :
- Agak lambat nak bersalin, sakit bersalin tu hampir 24 jam..
- Bukaan pun dari jam 10.30 pagi sampai 6.30 petang baru 2cm..
- Mungkin anak pertama dan tak tahu teknik nak bagi bukaan cepat
- Tapi walaupun sakit2 macam tu + tak cukup tidur, daya untuk meneran sangat hebat!
Jam 3.30 pagi keesokan hari pun masih bersemangat
- Bila dah cucuk ubat, bukaan dah 10cm, dalam 5 minit je teran terus baby keluar!
Tapi lepas je lahir, terus Farisha tido..haha! ngantuk sangat..Boleh gitu?
- Kulit baby bersih + putih (Farisha juga amalkan minum air kelapa diakhir kehamilan)

Nota : Masa Farisha amalkan set salindah ni, ada kawan2 yang cakap jangan guna ubat sebarangan
Lagipun dia tak pernah dengar nama produk Salindah
Takut ada kesan sampingan
Semua tu salah ye! ok je bila guna..

Nak tengok baby Farisha tak???? Meh klik SINI

 Nak order produk Salindah yang original??? 
Percayalah! servis mereka terbaik + inbox Facebook 
cepat dibalas..Kalau konfius dan nak tanya pun boleh. 
Jawapan mereka sangat jelas
Farisha pun order kat mereka
 Klik SINI

Disebabkan produk ni bagus, jadi Farisha bercadang nak teruskan 
penggunaan produk mereka
iaitu Examo untuk minda baby 
Jadi, Farisha pun mulalah bertanya soalan panas begini
dan korang lihatlah
perbezaan jawapan antara kedua2 kedai online ni





Tengok jawapan inbox nombor 2 ni..Logik ke bagi baby yang berumur 
sebulan setengah kemam pil tu?? tak ke tertelan?
Risau betul *.^!
Lain pulak jawapan nombor 1..Sangat terperinci ok. Barulah betul
Itulah kedai online yang Farisha berikan link di atas tadi.

p/s : Tak dapat diskaun ke promote Salindah ni ek? hehe


 

8 comments:

Qashmere said...

Bagus ni untuk orang pregnant

Haslinda Hassan Ali said...

ramai yg mencuba product
nie mmg bagus katanya

Set Hamil & Set Bersalin-Salindah said...

Boleh order di kedai online rasmi www.myorder.com.my

Set Hamil & Set Bersalin-Salindah said...

Boleh beli online di web rasmi http://www.edaransalindah.com/myorder/index.php/salindah-set-hamil.html

zima said...

Tumpang iklan, sy nak let go set mengandung Salindah B2-B6 sbb mkn tak konsisten.. Sapa berminat boleh wasap or contact sy kt 013-2593793 (Zima).

Noor Zaimah said...

Ble expired date?

Miah Taib said...

Salam pn, nk tya, puan mkn salindah ni ada campur dgn ubat hosp x?

Miah Taib said...

Salam pn, nk tya, puan mkn salindah ni ada campur dgn ubat hosp x?