MARAH LEPAS DERMA

 
Farisha ternampak satu post di facebook..
si polan mendermakan wangnya kepada rumah anak2 yatim..
dalam 3 bulan dah 2x derma..
si polan marah bila ejaan namanya pada sampul surat salah 
walaupun sudah masuk kali kedua menderma
 dan post gambar sampul surat + baucer derma tersebut di facebook..
siap letak caption "saya rasa amat menjengkilkan bila nama dieja salah"

[Persoalannya :-]
*Mengapa anda lebih mementingkan ejaan nama yang 100% betul ketika menderma walaupun nama tersebut hanya tercatat pada sampul surat dengan alamat yang betul?
*Adakah ianya ikhlas kerana allah atau kerana nama?
*Tahukah anda, ada si polan yang menderma dengan hanya menggunakan nama singkatan "Hamba Allah"
* Renungkan  


 Semoga kita semua ikhlas bila menderma
#macam2

Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My

http://www.nile.com.my/page.php?cd=76
 
Lamanya tak join GA
tapi bila nampak je Nile.com.my buat GA,
laju je Farisha join
Celik jap mata yang mengantuk ni
hehe~
Siapa tak nak RM300??? 
Rezeki ni kalau dapat

Kalau la Farisha menang RM300,pertama sekali Farisha akan 
bagi RM 100 untuk Mak dan Ayah sebagai duit raya atau belanja mereka berbuka puasa di luar
RM100 of course la untuk shopping di Nile.com.my
dan baki lagi RM100 beli kuih raya

 Bestnya kalau impian ni tercapai :)

Korang pun nak join GA???
Klik SINI ya
Kalau nak shopping di Nile.Com.My klik Banner

WARNA TEMA BAJU RAYA 2014

 
Puasa baru masuk hari ke 3 tapi dah pening pikirkan warna tema
baju raya untuk tahun ini
ikutkan perancangan mula2 nak warna pink
lepas tu bertukar ke Emerald Green 

Tapi hanya tinggal perancangan je
sebabnya,masa pegi beli baju melayu husben semalam,
warna hijau2 biru lebih menarik perhatian
terutamanya perincian pada kolar dan lengan baju tu
cantik!
Ianya nampak lebih ekslusif berbanding baju yang lain
kain pula lembut, sejuk dan dari material satin


Farisha beli dulu baju melayu husben
memandangkan baju melayu warnanya terhad
Lepas tu baru pergi Nagoya belikan Kain pasang Plain
Syukur mak Farisha boleh jahitkan baju kami :)
Tak perlu lah nak 'rushing' hantar baju ke tailor

Farisha tengah fikir2 nak buat jubah / baju kurung pahang
memandangkan sekarang tengah preggy 4 bulan

Tapi yang pasti, tadi Farisha dah pun beli Prada Lace warna kuning untuk
dijahitkan pada baju raya Farisha + Dhia nanti
Harap la sesuai warna hijau2 biru digabungkan dengan lace kuning

Farisha dah beli Prada Lace tu..Online sahaja
dan sangat2 murah berbanding kedia online lain
Rm45 je semeter bidang 45
Gred AA je
Tapi kalau korang nak Gred AAA,harganya cuma RM65
**tak termasuk pos**
kebanyakan kedai menjualnya dengan harga RM60-rm90 taw
Dekat kedai kain lagi la mencecah RM100++
Kalau nak tahu kat mana Farisha beli,bolehlah inbox FB Fan page Farisha ya..

oh ya! kalau korang nak beli 1/2 meter pun boleh :)
Harganya baru RM22.50

Gambar ni jadi inspirasi mengapa Farisha memilih prada lace
sebagai hiasan :-






Cantikkan???
Kalau tak silap Farisha, Prada Lace ni sedang hot
dan menjadi trend terkini

Kalau ikut bujet,
nak jahit Prada Lace macam dalam gambar,
letak kat bawah baju dan lengan,
1/2 meter pun dah cukup rasanya
Tapi kalau anda berbadan besar,belilah lebih ya :)

Tak sabarnya nak siapkan baju raya tahun ni :)

btw, Selamat berpuasa uols!

BOS TAK PUAS HATI

 
Tadi ada emergency meeting
bos tak puas hati sebab fail banyak masalah
Farisha punyalah cuak yelah sebab 1/2 dari fail tu Farisha yang sign
Bila dalami meeting tu,ternyata xde langsung part Farisha salah sign..yeahhh~

Masa staf semua dah keluar,bos suruh Farisha tunggu jap
dup dup dup jantung
Bos kata : staf mengadu yang Farisha selalu lambat untuk sign dokumen .
bos tanya sebab apa?

Alasan 1 : 
Biasa masuk ofis lambat sebab selesaikan dulu hal yang berkaitan kerja kat luar
Sebab tu lambat sign tapi masuk2 je ofis terus sign..tak de nak biar berjam2
Bos jawab : Kalau hal tu tak mengapa lah..memang patut sign lambat

Alasan 2 :
Emergency leave
Bos jawab : Tu semua orang faham..dah emergency leave memang la tak boleh nak sign.
Takkan nak kol minta awak datang sign pulak

Alasan 3 : 
 Dokumen URGENT
Kadangkala saya lambat masuk ofis,mereka akan beri pada bos untuk sign
sebab urgent tu sebab kadangkala mereka cancel nama saya dan letak nama bos
Bos jawab : ok la

Alasan 4 : 
Mereka takkan dapat fail masa tu juga lepas hantar sebab saya nak cek ejaan/nombor/ref,dll..
tu sebab lambat..tapi tak de lah ambil masa sampai berjam2 
dalam 2,3 minit je
(Farisha memang xtahu perkara terperinci tentang fail tu sebab bukan bidang utama. setakat nak
cek ejaan.nombor tu bolehlah...hihi)

Fuhhhhh~ macam2 alasan Farisha beri dan akhirnya alasan ke 4 diterima kerana ia merupakan sebab
utama fail lambat di sign

Terus meeting Farisha dan bos tamat (*-*)
 ---------------------------------------------------------------------------------
Cuba teka : apakah pekerjaan Farisha? hihi~ 
nak bagi hadiah pada peneka tertepat dan terpantas :)

WID : tak leh komen eh...hehe

MEMBELI SAMBIL MEMBANTU RAKAN BLOGGER

 
Kenal dengan Blogger Alia Haryanie???
Tak nak cerita panjang sebab rakan2 blogger yang lain ada buat entry tentang beliau


dan banyak lagi entry yang tak tertulis disini
korang boleh terus lawati Blog beliau 

Jika korang ada Facebook,bolehlah Add Alia Haryanie

DiFacebook tersebut, Alia ada menjual Popia Simpul,Mini Popia Serunding Ikan,
Serunding Ayam,Ikan,Daging
Sedap tu kalau buat kudap2 bulan puasa
Tengok gambar pun dah terbayang kesedapannya
Arghhh! Terlioqqqq mak nok :)



Kalau lapar lagi, lepas solat terawih,boleh kruppp krappp
sambil tengok TV
Tak sedar dah nak habis sebalang..hihi~
Kalau nak beli siap2 untuk raya pun lagi best!
Yang penting,semua produk Alia ni original dari Kelantan




1 kg Popia Simpul =rm30
kos pos = rm6
Sgt berbaloi2 :)

Bukan tu sahaja.
Alia turut menjual produk2 lain seperti nasi mandy Arab,Toto Narita,Tilam Bear Bayi

Mari membantu beliau dengan membeli produk2nya
Semoga kita semua diberkati Allah dan dapat meringan beban yang ditanggung beliau :)
Insyallah

UBAT KURUS ITU HAMPIR MEMBUNUHKU (TRUE STORY)

 
Entry ini ditulis khas terutamanya pada mereka yang terlalu obses mengambil/membeli ubat kurus
yang di jual dipasaran tanpa mengetahui kandungan didalamnya
Demi mendapatkan berat badan yang ideal dan cantik,sanggup makan/cuba apa sahaja
PRODUK KURUS
Semoga cerita ini dapat memberikan pengajaran kepada anda
*Ini adalah kisah benar yang terjadi pada diri Farisha sendiri*
------------------------------------------------------------------------------------------
Sekitar tahun 2006-2007, Farisha diterima masuk ke sebuah Universiti tempatan yang dikatakan
hebat iaitu Universiti Malaya dalam bidang XXX (biarlah rahsia k.hihi)

Masa itulah, berat badan Farisha bertambah dan bolehlah dikategorikan sebagai sederhana gemuk (sedang2)
Sebabnya --> makan,belajar,tido
Fakulti pun dekat je dengan kolej..
Tak sampai 5 minit sampai dah.
Bilik2 kuliah pula bersebelahan antara satu sama lain dan
bilik tutorial terletak dalam 1 koridor yang pendek
Menyebabkan pergerakan fizikal yang tak banyak,lemak terkumpul tepu
Mulalah pening kepala
bayangkan tasek/taman sekitar depan kolej
nak berjoging pun malas
nampakkkk~
Jadi,cara penyelesaian termudah Makan saja apa jenis suppliment untuk kurus
Macam2 dah aihhh cuba
Tapi kesan dari ubat kurus satu ni la yang Farisha tak boleh lupa sampai bila2
Sebab ianya hampir meragut nyawa. Nak mati rasanya!

Memperkenalkan produk berbahaya ini..
Namanya, LAMI
Disertakan gambar produk




Mana dapat ubat ni?

Satu minggu ni Farisha balik ke 'hometown' jadi 
Farisha beli ubat ni dekat kedai jamu berhampiran taman rumah

Harga mampu milik dan murah untuk pelajar seperti Farisha waktu tu
Dah tengah2 sem poket kering kot~ T.T

Makan ubat 3x shari
Dari hari pertama makan dah nampak kesan
Memang ohsem gila..
*kurang rasa lapar
*berat badan susut dalam masa singkat!
Hip Hip Hurray!!

Waktu Makan di kolej ada 3 :-
8pagi
12 tgh hari
6 petang

Kalau dah makan pagi, tak payah tunggu jam 12 tgh hari..takkan lapar..
Rasa kenyang je bila makan ubat tu
Tapi Farisha tetap tapau jugak la untuk tengah hari tu
cuma lewatkan waktu makan sekitar jam 2-3 petang
waktu petang pun sama lewatkan makan
Ada jugak time yg Farisha betul2 skip
sebab rasa kenyang berpanjangan
Minum air pun ok dah
kebiasaannya malam2 yang lapar mencari jajan terus hilang!
Kenyang!



Dan tahu? berat badan Farisha menjadi susut dalam masa singkat
Tak dapat nk timbang la berapa sbb dekat kolej tu mana nak cari penimbang kan
perubahan ketara : bila pakai baju,seluar semua jadi longgar
happy gila! dah slim kot..cepat pulak tu
Disebabkan genbira dengan perubahan ketara tu,
Jadi,farisha teruskan makan ubat tu sampai 2 botol

------------------------------------------------------------------------
Masuk botol yang kedua nilah,mimpi ngeri bermula

PERUBAHAN PERTAMA :


 Tak boleh tidur malam, insomnia kot
Rasa nak gila sebab otak,mata penat tapi tak boleh lelap
sampai ke pagi dok kelip2 mata fikir bila la nk tidur ni
Farisha sekadar tidur2 ayam je
Dan ianya berterusan sehingga malam ke-3
Time siang pun tak boleh tidur
Biasa lepas makan boleh tidur jadi tak boleh dah
Bayangkan dalam 3 hari ni Farisha tak tidur langsung

PERUBAHAN KEDUA :
pada masa yang sama dengan masalah 1 kat atas, Farisha rasa urat di belakang tengkuk
berdenyut2 kuat sehingga membuatkan Farisha pening kepala yang teramat
tak pernah pulak rasa macam ni sebelum ni
Makan la panadol tapi kesannya sekejap je
lepas tu datang balik
Dah la imsomnia,lepas tu urat tengkuk berdenyut2
Bila baring nak tidur tu, arggghhhh
korang byangkanlah macam mana stressnya

PERUBAHAN KETIGA :
Degupan jantung menjadi abnormal
seolah2 ianya berdegup 2x lebih pantas dari jantung biasa
Bayangkan lepas lari 100m, degupan jantung lajukan??
lepas tu bayangkan korang berdebar2 macam kena bagi oral speaking diatas
pentas yang ramai dengan orang
macam tulah rasa
padahal berjalan dari fakulti ke kolej je pun, sekitar 5 minit perjalanan
dan naik tangga kolej ke tingkat 3 (bilik) - dengan gaya naik tangga paling relax dan santai)
pun jantung boleh jadi kencang macam tu
rasa nak terkeluar
senang cita,macam nak kena serangan jantung la

PERUBAHAN KEEMPAT :
Badan jadi lemah dan lesu
Tak mampu dah nak pergi ke kuliah..
ambik cuti kehormat,rehat je dalam bilik sebab kesemua petanda kat atas tu tak hilang2
Makan pun jadi ala kadar je

Ya Allah!
Farisha betul2 rasakan ajal nak dekat
manalah tahu petanda 40 hari kan
Berdoa dalam solat sambil menangis
ampunkan dosa etc
Telefon mak mohon maaf :(
argghhh! sedih gila rasa bila ingat
-------------------------------------------------------------
 Dalam hari ketiga tu,Farisha terlintas dalam hati nak google
tentang produk yang Farisha makan tu : LAMI
Dan hasilnya amat2 mengejutkan
-------------------------------------------------------------
Ada keluar dalam berita, siapa yang makan boleh menyebabkan tak siuman,semput kronik
Gambar dalam berita tu produk LAMI


Kementerian Kesihatan ada mengeluarkan kenyataan bahawa produk LAMI
telah disenarai hitamkan
Baca artikel Berita Harian - SINI

Ubat ini berasal dari Indonesia dan dikenali sebagi jamu. Bahan-bahan yang digunakan memang semuanya berasaskan jamu tetapi dalam produk ini mengandungi sejenis kandungan yang dipanggil SIBUTRAMINE (Istilah racun berjadual) di mana pengguna hanya dibenarkan mengambilnya atas nasihat Doktor dan tujuan tertentu sahaja. SUMBER

Kesan sampingan ubat ini memang boleh dirasai dipenggunaan pertama atau kedua. Semua yang mengambil ubat ini akan WAJIB mengalaminya. Di sini saya nyatakan kesan-kesan yang akan  di alami..Antaranya seperti

  • Degupan jantung bertambah pantas
  • Tekak berasa haus yang melampau
  • Berpeluh yang melampau
  • Pening serta mual-mual
  • Hilang selera makan
  • Kemurungan yang melampau
  • Mudah berasa marah 
  • Tiada tenaga
  • Mengalami halusinasi (risiko menjadi gila)
  • SUMBER
Artikel tahun 2010 :
Seorang wanita telah dimasukkan ke hospital selepas menggunakan produk pelangsingan badan ini. Beliau mempunyai gejala psikiatris termasuk halusinasi auditori dan visual, paranoid dan perasaan yang tidak stabil (psychiatric symptoms including auditory and visual hallucinations, paranoid ideas and low mood) selepas minum produk ini pada bulan lalu.

Sibutramine adalah formulasi untuk mengawal nafsu makan pada seseorang bagi tujuan pelangsingan badan dan memerlukan kawalan perubatan yang ketat. Kesan sampingan termasuk penambahan tekanan darah dan degupan jantung (increased blood pressure and heart rate, symptoms of psychosis and possibly convulsion). Orang yang mempunyai masalah jantung dinasihatkan tidak mengambil sibutramine. 
Artikel Penuh baca SINI
Komen dari pengguna Lami : SINI
------------------------------------------------------------------------------------
Ya Allah! nasib baik Farisha google kalau tak mungkin dah mati agaknya
sebab ambil produk tu secara berterusan
Terus Farisha stop makan dan BUANG dalam tong sampah!
Lepas tu minta kawan2 belikan buahan2 untuk Farisha makan
dan Farisha juga kerapkan makan bagi menambahkan semula nutrien dalam badan yang dah hilang akibat tak cukup makan ketika makan LAMI
Alhamdulillah,kesihatan makin pulih dari hari kehari dan simptom kat atas tu dah hilang!
Dah serik nak guna ubat2 kurus yang haram ni
Rawatan alternatif kurus : Bersenam , amalkan pemakanan seimbang,kurangkan kalori etc
Semoga ianya menjadi pengajaran buat semua bukan hanya pengguna produk LAMI
tetapi juga kepada semua pengguna ubat kurus dipasaran yang tiada pengesahan dari KKM
--------------------------------------------------------------------------------------
Terima kasih sudi baca.
Jangan lupa tinggalkan komen ya :)

UBUT KURUS ITU HAMPIR MEMBUNUHKU (INTRO)

 
Tengah tulis entry tentang ubat kurus berbahaya yang hampir meragut nyawa Farisha satu ketika dahulu...
(perghhh! seriusnya bunyi! ya memang serius sebab tu korang wajib baca entry ni) 
TAPI Farisha simpan buat draf dulu..hihi~ 
Sesiapa yang mempunyai obses ingin kurus dengan ubat-ubatan yang dijual berlambak dipasaran,dinasihatkan baca
***GAMBAR SEKADAR HIASAN***

UPDATE : ENTRY DAH SIAP..BOLEH BACA SINI
 

ATASI MASALAH BIBIR SECARA SEMULAJADI DENGAN PRODUK SPA INI

 
====================================
Aset perempuan yang pertama adalah muka, kedua bibir
====================================
Jangan sampai jadi begini!
Tak cantik laaaa~! Pasti membuatkan anda rasa rendah diri!
Bila bercakap pasti rasa malu,terutamanya bila berhadapan dengan lelaki. 
Eh! anda erasan tak bila kita bercakap dengan seseorang, mata dia pasti melihat kearah bibir kita? berulangkali???
Malukan kalau bibir jadi macam ni..Katakan "TIDAK!"




=> jom ber'scrubbing!' dengan sweety lips scrub by emily
#buangkimialipstikdaribibir
#bibirkeringbermaslaahkinitiadalagi

Adakah anda mengalami masalah bibir seperti berikut????
= kering
= menggelupas dan merekah
= hitam akibat pemakaian gincu & merokok
= warna bibir tidak sekata
= atau seperti gambar dibawah ?
Kini anda tidak perlu risau lagi!! 
Dapatkan Sweety Lips Scrub By Emily
Pasti berkesan!!! Bibir kini lebih sihat & pinkish! 

LAWATI FB :
UNTUK MELIHAT TESTIMONI

[Info Kebaikan Produk : ]
* Mengurangkan masalah bibir hitam
* Membuang lebihan gincu yang melekat di bibir
* Membuang sel kulit mati
* Mengurangkan masalah bibir kering/merekah
* Melembabkan bibir
* Menjadikan bibir merah kemerahan
* Bibir kelihatan lebih sihat & pinkish
===============================
**Lelaki & Perempuan boleh menggunakan produk ini
** Tanpa bahan kimia
** 100% bahan semulajadi
** Produk dari pusat kecantikan dan urutan spa
=============================== 

Soalan : Apa keistimewaan produk ini berbanding Lips Scrub yang terdapat dipasaran ???
Jawapan : Sweety Lips Scrub By Emily lebih berpelembap.tekstur lebih halus dan tidak kering. 
Jadi apabila anda menggosok bahagian bibir, anda tidak akan rasa kesat dan sakit. Walaubagaimanapun, bagi pengguna yang mengalami masalah bibir kering yang teruk sehingga luka, anda tidak digalakkan menggosok Lips scrub dibibir..
Cukup sekadar menyapukannya sahaja
Apabila telah kembali pulih,bolehlah digosok seperti biasa :)

Cara Guna semudah ABC :
1) Sapukan Sweety Lip Scrub pada bibir
2) Gosok perlahan-lahan dalam bentuk bulatan di sekitar bibir
3) Biarkan selama 5-10 minit
4) Bilas dengan air
Mudah kan? 


Kalau malas nak gosok2, boleh pakai masa tidur tanpa bilas.
Kandungan madu asli didalamnya pasti dapat membantu
mengembalikan kemerahan bibir


PERIHAL AGEN INSURANS

 
Ada dua orang agen insurans yang tawarkan plan insurans dari syarikat yang sama cuma yang bezanya sorang takaful,sorang konvensional...

TAKAFUL : 
1) sgt2 cepat buat kerja,disuruhnya email quotation berkali2 dengan pelbagai jenis bayaran dengan sabar. dia email lagi tak sampai stgh jam dpt dah
2) sentiasa follow up dgn kata2 yang baik
3) kalau tak dapat kol,die msej..sebenarnya Farisha lebih selesa dgn mesej je sebab tak 24jam duduk sebelah telefon. 
4) dah set date n time utk jumpa, Farisha terpaksa cancelkan sbb ada hal, dia tak marah 
5) dan skrg Farisha terpaksa tangguh lagi ambil sbb ada masalah sket tapi dia masih lagi ok dan tak kacau

KONVENSIONAL : 
1) minta email tak bagi2 dekat seminggu dah..kata nak email jap lagi,tak email2..yang Farisha ni dah menunggu2
2) dah mesej kata kalau ada apa2 tapi Farisha xangkat telefon,minta mesej je dan dia jawab ok..
TAPI masih kol Farisha berulang kali tanpa msej walau Farisha xangkat..
Nampak macam annoying dan menganggu sgt2!

Bila dah geram sangat hantar mesej secara baik, tak jadi ambil awak sbgai agen insurans saya..
Baru kelam kabut nak email dan kol sampai 10 kali, mesej 10 kali 

Maaf la~ tak ada kesungguhan n disiplin..
tak boleh nak memilih kamu sbgai agen insurans Farisha sbb perkhidmatan awk lambat!
Macam mana esok kalau Farisha nak buat claim?? awk pula bertangguh2 dengan pelbagai alasan???

TAKAFUL-
Farisha memilih anda..Walaupun claim dikatakan lambat,namun Farisha suka dengan cara anda bekerja. Bulan depan Farisha akan hubungi anda kembali :)

Seller Alamak Deal yang PENIPU!!

 
Dah sampai tahap tak boleh tahan tu pasal wujudnya entry ni
Farisha ada menjalankan bisnes online dan
menjadi dropship juga bagi Alamak Deal 
tengok cami shaper,genie bra semua murah2


 
Sebelum ni,semua pembelian dan delivery lancar je
Dah buat 4 kali pembelian

Tapi sekarang,dapat tahu Alamak Deal ni cuba menipu!
semua ni baru je lagi
Jadi entry ni ditulis supaya jangan ada yang tertipu lagi!

Bisnes mereka baru sh diwujudkan akhir tahun 2013.
Tak sampai setahun dah
mula nak MENIPU!

Farisha Order dari Jumaat lepas,siap buat payment sebelum jam 12 tengah hari
Patot delivery hari itu juga

1) lepas sahkan order dekat laman web alamak deal, biasanya mereka akan email details order dekat pembeli- Dapat!

2) Bila bayaran dah dibuat, mereka akan hantar lagi satu email mengatakan bayaran dah diterima - part sini yang problem - Farisha buat bayaran guna online dan masukkan alamat email alamak deal dalam tu. Untuk double confirm,farisha emailkan lagi sekali bukti bayaran (print screen) dekat email mereka. Jadi sepatutnya email mereka dapat kesan yang Farisha dah pun buat bayaran! Tapi ni tak ada apa2 email yang Farisha terima mengatakan payment received..Yang ada hanya status pending dekat laman web



3) cek dekat Facebook Alamak Deal, memang ada yang dah kena tipu since April 2014. buktinya Farisha print screen kat bawah ni :-

https://www.facebook.com/alamak.deal





Ceh alasan pegi oversea konon..Habis tu kenapa tak keluarkan notis kat wall FB atau web..
Siapa pula nak handle tugas kat ofis tu????




Farisha bukan sahaja bergantung pada statement mangsa ni, tapi Farisha sendiri ada menghubungi pihak pengurusan alamak deal seperti maklumat yang diberikan dalam web banyak kali weh tapi tak ada siapa jawab!!!! Geram gila..Nampak sangat la deorang ni dah mula nak MENIPU kan..


Tak cukup dengan tu,dah 5x Farisha send email dekat support@alamakdeal.com.my untuk bertanyakan status order. Tapi auto email yang diterima..Langsung tiada jawapan dari admin tu

contoh standard auto email yang Farisha diterima setiap kali pertanyaan dibuat :-
===============================================================
Your request (#1xxxx) has been received, and is being reviewed by our Customer Support staff.
Your email is important to us and we will reply to you as soon as possible.
Meanwhile if you have additional comments, please reply to this email or follow the link below:
http://alamakdeal.zendesk.com/hc/requests/1xxx
Alamak Deal Customer Support
=================================================================

Bila tengok dekat FB Alamak Deal, memang setiap Hari mereka update status dengan gambar2 produk/kata semangat/fesyen
Tapi kenapa tak nak update tentang status order pelanggan mereka????????!!

Angin betul la..Customer Farisha dah mengamuk barang tak dapat..
Sesiapa yang bercadang nak membeli di Alamak Deal ni,BERHATI2 la..
Jangan sampai di TIPU!!!
Baru jeni mereka nak stat tipu..
Bermula akhir bulan April 2014

#dah ternyata Alamak deal tak salah, baru Farisha akan delete entry ni
#kalau tak,biar la jadi trending di google

KAMI BENCI ONLINE SHOP YANG TIPU & MAKAN DUIT HARAM!

===============================================
UPDATE TERKINI :
FARISHA ADA TERIMA EMAIL DARIPADA PIHAK ALAMAK DEAL pada 23/05/2014
yang mereka akan memulangkan kembali duit dalam masa 4-7 hari bekerja 
TAPI memang hampeh..sampai sekarang tak refund pun
Janji konon nak sedapkan hati mangsa la konon
Dalam bank pun cek tak de jumlah wang sebanyak tu di bank in kan
02/06/2014 Farisha follow up pun tak de sebarang respon dari pihak mereka!
hampeh je
===============================================
Nyatalah mereka ni penipu...Laman Web dan Facebook semua tak aktif..Page not found
Seller tak guna
Bagus pun dah tutup