TANDA INGATANKU KEPADA MH370

 
Tah kenapa sedih gila masa dapat tahu kisah kehilangan MH370 ni
Jadi liputan 1 dunia
Sebelum ni kalau ade kejadian ape2 xde la aku kisah sgt
Benar2 meruntun hati bila PM umumkan pesawat ni 
berhenti tanpa landasan di lautan hindi
Lepas tu baca luahan waris mangsa
terutama surat daripada isteri rain, pramugara MAS yang terlibat
oh! sedih~

Disebabkan kedukacitaan tersebut, aku pun abadikan
Model pesawat Mas Boeing 777-200 (atas lebih dikenali sebagai MH370)
pada salah satu ruangan di pejabatku


Pada stand tertulis
"08 Mac 2014"
MH370 DALAM KENANGAN


Model pesawat ni disertakan Plat = 777-200


Semoga segala usaha pencarian bukti2 MH370 berjalan dengan lancar dan selamat
Amin~
Jika benar kesemua penumpang dan anak kapal telah pergi buat selamanya,
al-fatihah & takziah diucapkan


Saiz Pesawat dibandingkan dengan Model Myvi

ok bubbai~

FLASH BACK : NOTA KU BERWARNA WARNI

 

Time study kat UM dulu, aku punyalah rajin buat 
Nota2 Berwarna Warni cam ni
Tapi terhad masa nak exam jela
Kuning ada, biru, ungu, hijau~
Dah bosan dengan putih, aku pun buat le kaler2 ni
Baru le semangat nak baca sebab cantik sangat~ haha~

Aku buat saiz A4 tu lipat dua 
Senang nak baca kat mana2 
Then tebuk lubang kat tengah buh tali

Aku tak leh lipat kecik lagi sebab mata aku akan rase 
berpinor2 bila baca

Peh tu tambah sket sticker kat depan nota..Memang cun habis~

Ok bai~

Nak tengok Meja Study aku?
Lagi cun! hoho~
Klik SINI

TESTIMONI AKU : RASA PRETZELS

 
Tah kenapa teringin pulak nak makan biskut Pretzels cenggini
Nampak sedap!
Mana taknya, cicah dengan coklat dan ditaburi badam gitewww

Sabtu lepas ada la karnival dan 1 booth jual benda ni
Terus grab!
Mahal baq hang
RM20 sebekas (dalam ada lebih kurang 50pcs)
saiznya sangat2 kecik (lebih kurang biskut oreo) tu je tapi nipis

**sebelum beli terbayangkan pretzels ni sederhana besar**

Balik terus la ngap
kerangupan dan kelazatan coklat dah ok
Tapi tang masin tu memang tak boleh terima la
rasa pelik ya amat bila makan cookies rasa masin

korang dah try makan?

AKU BUAT KERJA GILA ! ]VERSI KHURAFAT]

 
Memang gila! Rasa macam tak siuman dah ni
Ada ke aku berminat nak tahu dan
pegi inbox hamba Allah dari Indonesia yang menjual benda2 tangkal!
hahahah! Rasa berdebar gitewww~
Disebabkan tensi masa kerja dan ingin dinaikkan pangkat/disayangi bos, 
aku pasti ada yang mahu mengambil tangkal2 macam ni
Terutamanya orang berada dan kelas atasan
Dekat indonesia kan terkenal dengan ilmu kebatinan dll

Teringat pula aku pada Cerita Hantu Kak Limah

Dialog bomoh indo.
Aku orang indonesia, ilmu penuh didada, kalau tidak sampe ke gunung everest. 
(Terus keluarkan kuasa bomoh, bunuh Yeti)

Bomoh sambung lagi
Aku orang indonesia, ilmu penuh didada, kalau tidak sampe ke piramid. 
(Terus keluarkan kuasa bomoh, bunuh Mumia)

 
Aku saje la tanya macam ni :
 (nama + identiti pemilik FB tersebut dirahsiakan)

ayat aku pun dah slang2 indo gitewww~
tengok la regenya, RM450!
ada orang tu kasi aku gambo tapi aku xnak la publish dekat sini
Benda tu berupa rantai (untuk dipakai) dan kalungnya dimasukkan sesuatu (berupa butiran emas)

 Aku tengok dekat Fb tersebut ramai juga yang minta pm
Malas nak kaji pm tu datang dari malaysia ke tidak
Gambar2 yang dipublish juga banyak berupa benda tahyul/khurafat
ish2
semoga kita semua terhindar dari perbuatan syirik ini
Amin!
Ingat, Jangan meminta /mempercayai sesuatu selain Allah 
====================================================
Tak ada kaitan dengan gambar atas tu. Sebab apa aku letak?
Aku google la perkataan "Gila" konon nak cari gambar la
supaya cocok dengan tajuk "aku buat kerja gila"
lepeh tu kluar banyak gambar cicak gergasi tu..
aku pun letak la..hahah!
tak caya cer try google "gila" dan klik images
Good Luck
===================================================
UPDATED!
Rasa tak best pulak bila baca tak ada gambar kan??
Meh aku share benda tu