Giveaway Buku Percuma

 
Farisha ucapkan selamat hari lahir kepada adik Muhammad Hassan, yang pertama :) 
baru setahun umurnya
Comel ! ^.^


~Putih-putih melati, Siapa yang baik hati pasti Allah sayang~

Harapan dan doa Farisha kepada adik Muhammad Hassan,
"Semoga membesar dengan sihat, cergas, menjadi anak yang soleh, menuruti kata-kata ibu bapa,
kuat belajar, dan apabila besar kelak, biarlah menjadi orang yang biasa-biasa
 tetapi berjasa pada agama, negara
dan bangsa

(^.^)

Nak join Giveaway ini???
Klik SINI



 

SPONSOR NAK TAWARKAN HADIAH GA

 
Perhatian kepada semua pembaca blog Farisha yang akan mengadakan 
Giveaway dalam masa terdekat atau yang sedang mencari sponsor

Ada berita best!!!

Dimaklumkan bahawa ada seorang sponsor ingin menjadi sponsor hadiah 
bagi Giveaway yang bakal korang anjurkan. Tak kisah Giveaway apa pun
 
Beliau memerlukan hanya dua orang Blogger sahaja

Siapa cepat dia dapat

Untuk info mengenai sponsor, sila emailkan ke : diarisedetiklebih@gmail.com
~Bukan Farisha yang sponsor ye tapi orang lain~

Terima Kasih

PESERTA GA : SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA

 
Berikut merupakan peserta-peserta yang super ohsem dan sangat sweet
kerana telah menyertai GA ini

Sebelum tu, nak minta tolong korang sumbangkan 1 klik je ->>  (1)

Kepada yang tersenarai, sila semak link korang dan laporkan diri ye kat ruangan komen di bawah
Kepada yang tidak tersenarai, sila masukkan semula link entry penyertaan di SINI
dengan menambahkan ayat ** link saya tidak tersenarai **

130. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
131. http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/08/teddiy-bear.html
132. hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
133. http://thisisourlove-story.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
134. http://threewordsmeaneverything.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
135. http://sheda-ucu.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
136. http://duniakita1994.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
137. http://kauakutetapsatu.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
138. http://leprecious-nineplus-two.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
139.  http://amirahamer.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
140. http://munauwaratul.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
141. http://hokanoklate.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
142. http://mamadarwiish.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
143. http://munirah-serupasama.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
144. http://adichiee.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
145. http://akmanakmenang.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
146. http://mrsbullat.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
147. http://nurainothman.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
148. http://ummiainiraz.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
149. http://fyqaasani.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html 
150. http://keranaakumalu.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
151. http://thisismystorylah.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
152. http://kisahhatiekah.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
153. http://azaliaazri.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
154. http://thaqifofficialblog.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
155. http://whenmyheartisbeating.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha_31.html
156. http://aliapunyebloggg.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
157. http://akubudakaddmaths.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
158. http://ribenasyaz.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
159. http://mamamamy.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
160.  http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
161. http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
162. http://superdreamland.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
163. http://komikfeeqry.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
164. http://hanalanzdream.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
165. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
166. http://sebabakusabrina.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
167. http://sarahsophia99.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
168. http://nurpu3balqisbatrisyia.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
169. http://arifarsyad.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
170. http://suepunyebelog.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
171. http://selendandangputihku.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
172. http://b2uty-cookies.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
173. http://liyaabloggies.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
174. http://fin-fini.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
175. http://www.syuhadasalleh.my/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
176. http://nooramyma.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
177. http://xanisnuradibahx.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
178. http://invisiblenote.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
179. http://katahati12345.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
180. http://zaralisha.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
181. http://nisashahrien.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
182. http://anewdaaay.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
183. wanieysqaliefsuka-ga-contest.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
184. http://ceritasimatacoklat.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
185. http://ceriteranuramyra.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
186. http://sayangsyeeda.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html 
187.  http://lalazarryn.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
188. http://ceritasimatacoklat.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
189. http://ceriteranuramyra.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
190.  http://whenmyheartisbeating.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
191. http://annursyauqina.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
192. http://puankutu.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
193. tempatmencontengaku.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
194. http://bunnyibby.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
195. http://wanruswaniee.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
196. http://umikasum.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
197. http://pykazamberi98.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear.html
198. http://www.cikamal.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
199. http://pelangihaty.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html
200. zira-cool.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

Selamat Berblogwalking ^.^!
Ada hadiah yang menanti para peserta
yang rajin berblogwalking ke entry peserta lain taw!

 

IKLAN MERDEKA 2013 DARI PETRONAS

 
 SESIAPA YANG BELUM TENGOK
IKLAN MERDEKA 2013 DARI PETRONAS???
 ANGKAT TANGAN! ^.^
IANYA PASTI TIDAK MENGECEWAKAN
SUNGGUH MENYENTUH PERASAAN
KLIK SINI UNTUK LIHAT VIDEO

HADIAH KEPADA ORANG TERSAYANG YANG SUPER CUTE

 
Pening dan tak tahu nak beri hadiah apa yang istimewa kepada rakan-rakan?
Adik? Kakak? Isteri? Kekasih?

Farisha fully recommended korang berilah hadiah Teddy Bear yang super cute 
ini kepada mereka
Harga pun sangat berbaloi dan murah berbanding Teddy Bear yang dijual di kedai-kedai
Ia adalah Ready Stock dan tak perlu tunggu pre-order
Siap ada perkhidmatan delivery lagi!
Sepantas 2-3 hari sahaja
Mesti mereka tersenyum + terkejut tatkala melihat 
Teddy Bear dihantar terus kerumah atau pejabat mereka!


 Dan anda sebagai pengirim jangan lupa 
berikan nama dan ucapan anda kepada mereka ^.^


 Alolo~ so cute & adorable!
Harga Teddy Bear ini hanya sekitar RM 160 - RM 300 
(percuma kos penghantaran)
bergantung kepada besar + ketinggian Teddy Bear

Ada pelbagai pilihan warna seperti White, Dark Brown, Light Brown
(untuk ketinggian 1.6 meter)
Dan Cream, Dark Brown, Light Brown
(untuk ketinggian 1.0 & 1.2 meter)

Korang nak Teddy Bear Sederhana Besar je (ala-ala Baby Bear) ?? 
Ok..Jangan risau sebab ada jual juga Baby Bear ini dalam Pakej Hadiah 

Ia hanya berharga RM 40 sahaja !
Satu set ada Love Shape Box, Cute Bear Note dan Super Cute Baby Bear 18cm
Murah kan??

Agak-agak kurang bujet???
 Jangan sedih-sedih sebab boleh juga 
korang hadiahkan Keychain Happy Family Bear ini

 Murah je kot! Satu Keychain hanya berharga RM 4.00
Kalau korang beli semua Keychain di atas (1 family= 9pcs)
Hanya berharga RM 27 + RM 6 (postage)!
Murahkan?? Satu keychain jatuh harga RM 2.50 je..
Dah jimat RM 18 taw


 Diamond Bear ini sesuai untuk dijadikan Hadiah juga
kerana nampak ekslusif! Ada diamond
macam lagu Rihanna "Shine Bright Like A Diamond" 
  Boleh buat aksesori di telefon bimbit

Apa tunggu lagi??
Jom terjah Facebook Kedai Teddy Bear Di SINI
Blog di SINI

untuk membeli :)
--------------------------------------------------------------------------------------
P/s : Korang dah join ke "Giveaway Saya Nak Teddy Bear by Farisha"?
sebab Kedai Teddy Bear ini bermurah hati menaja
Teddy Bear 1 meter & 1.2 Meter yang berharga RM 160 dan RM 180 setiap satu!!
Ada lagi....Keychain Happy Family Bear sebanyak 20 pcs bernilai RM 80!
Aduh..Macam nak pengsan tengok hadiah yang cute ni
 Rugi la korang tak join..Klik SINI cepat



TOP COMMENTOR BLOG NI DAH TERIMA HADIAH

 
Tahniah sekali lagi diucapkan kepada Blogger Wid dan Boni Kacak kerana 
menjadi Top Commentor Pertengahan Tahun Blog Farisha ni
Pengumuman mengenainya adalah seperti dalam entry INI

Pemenang masing-masing telah memenangi 2 hadiah dimana 
1 adalah sijil penghargaan & 1 Hadiah Misteri

Semalam, hadiah telahpun selamat sampai ke tangan mereka
Maaf ye lambat..Maklumlah cuti raya 

Jom review hadiah yang mereka dapat

Hadiah untuk Blogger Wid


 Hadiah untuk Blogger Boni Kacak
 
Terima Kasih kerana menyokong Blog Diari Farisha ni
Inilah ganjarannya ^.^

Hope korang suka

Review Pemenang Wid ->> SINI

TIPS MENANG GA SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA

 
Nampaknya, persaingan kian sengit! 
Siapakah yang bakal memenangi hadiah Teddy Bear besar gila???
Alhamdulillah, baru 2 hari dianjurkan, jumlah peserta telahpun mencecah 96 orang!
Sewaktu Farisha membuat kunjungan ke blog peserta, didapati
ramai yang mengimpikan mendapatkan Teddy Bear ini sebagai teman tidur
sehingga menjadi begini


Disebabkan itu, Teddy Bear ini telah menjadi semakin malu-malu
untuk dimiliki oleh korang sehingga menjadi begini

 Tuan baru ku, I Love You! ^.^

Sesiapa sahaja yang memenangi Teddy Bear ini,adalah dinasihatkan supaya menyediakan
tempat tidur yang mencukupi bagi diri korang dan Teddy Bear ini
Jika tidak, salah seorang mesti beralah
Sorang tidur bawah, sorang tidur atas katil
Adakah : Teddy Bear tidak akan beralah dan mahu tidur atas katil seorang2?? 
Jika katil anda single, anda perlu memikirkan perkara ini


 heheheee~

Farisha juga mendapati kebanyakan peserta yang join GA ini terdiri daripada blogger perempuan
(hampir 95%)
Apa sudah jadi?? Mana Blogger lelaki?
Di ingatkan bahawa, kalau korang (blogger lelaki) ada rezeki dan menang
Mana-mana Teddy Bear, korang boleh hadiahkan Teddy Bear ini kepada
Isteri, buah hati, kakak, adik atau sesiapa sahaja yang korang nak
Jimat duit tu!! ^.^
Kalau korang nak bagi kejutan pada mereka, masa bagi details pemenang, terus je bagi alamat
pada sponsor ke mana hadiah tersebut akan dihantar
Rumah? Pejabat? Semuanya beres!
ha??? Macam mana? Excited tak?

Sebelum tu, diminta jasa baik korang semua Klik Iklan Sponsor
1 , 2

Giveaway ini terbahagi kepada beberapa kategori dimana
 masing-masing menawarkan hadiah hebat yang tersendiri

1) 1 x Top Referral (Teddy Bear terbesar!! = 1.2 Meter)
2) 1 x Entry Kreatif (Teddy Bear = 1.0 Meter)
3) 1 x Peserta Yang Paling Rajin Blogwalking ke Entry Peserta Lain
(Teddy Bear "TED" bernilai RM 89)
4) 1 x Pemenang Bertuah (Teddy Bear = 0.8 Meter)
5) 5 x 4 Pemenang saguhati (Keychain Teddy Bear)

-----------------------------------------------------
Tips Menjadi Top Referral sekaligus memenangi hadiah
 Teddy Bear terbesar!!
Sebesar orang taw ^.^

a) Rajin berblogwalking dan tinggalkan link entry penyertaan korang di Chatbox / Post blogger tersebut
b) Rajin Promote link entry di Group-group Blogger Facebook / Twitter
c) Share link entry di Google +
d) Tag ramai blogger dalam entry tersebut dan pastikan blogger tersebut tahu dirinya di tag
e) Letak Banner GA di sidebar atau bawah header Blog korang

 Tips Mendapatkan Teddy Bear 1.0 Meter.
 Ini juga merupakan Teddy Bear besar ye
Cuma kurang 0.2 meter dari Teddy Bear Top Referral


a) Fikirkan apa sahaja cara untuk menjadikan entry korang satu entry yang kreatif
b) contohnya, meletakkan gambar-gambar, slide show, pantun (dah biasa orang buat), video pendek,
ayat power dan sebagainya
p/s : Farisha dapati hanya 5,6 orang sahaja membuat entry kreatif ini. Jadi, peluang mereka untuk menang lebih cerah berbanding mereka yang hanya bergantung pada keputusan random.org

TERKINI!!!
Tips Mendapatkan Teddy Bear "Ted" 60 cm
Sangat Comel!! sebab dia pakai Apron!!


Rajin Blogwalking ke Entry peserta yang lain
Untuk senarai peserta, boleh lihat SINI

Tips Menjadi Pemenang Bertuah dan 
memenangi Teddy Bear Putih sesuci salju 0.8 meter
Sebesar kanak-kanak!

 

 Yang ini tak ramai yang tahu sebab Farisha tak letakkan dalam entry GA.
 Jadi, Farisha akan beritahu tips menjadi Pemenang Bertuah ini
Caranya senang je, 
copy Banner yang Sweet - Blog Farisha dan letakkan di Side Bar Blog Korang
weeee~ mudahnya nak menang!


 
 
Tips menjadi 5 orang pemenang hadiah saguhati
4 Keychain Teddy Bear Happy Family 
setiap seorang yang bernilai RM 80!!


Yang ni paling senang. 
Farisha akan mencari pemenangnya melalui random.org
Jadi, berdoalah korang menang
Terhad 5 orang sahaja ye
Keychain ni saiznya comel je ye
Boleh digantung pada purse, Beg, Kunci dan sebagainya
 
ok la..Setakat ini sahaja Tips yang Farisha boleh kongsikan
Selamat Berjaya kepada semua peserta
Korang semua masih mempunyai banyak masa untuk memperbaiki entry Blog
Diingatkan bahawa COPY CODING tu tak wajib ye
Yang penting mesti ada Banner GA, dan Back Link ke entry GA Farisha
Ayat2 lain korang boleh reka untuk menarik penyertaan blogger lain untuk join
 
Kepada yang belum join, sila klik Banner GA kat atas yang berkelip2 tu

Nak tahu TIPS jana pendapatan dengan blog?? Klik SINI
 
 

FLASHBACK : PINTU RUMAH DIKETUK 3 KALI

 
Macam best pulak cerita tentang hantu ni..hihihihi~
Ini bukan rekaan ye..Tapi cerita benar
Jadi, cerita benar yang seterusnya adalah :-
Pintu Rumah di Ketuk 3 kali

Al-kisahnya, adik bongsu Farisha, Ija telah dikurniakan keistimewaan
dimana panca inderanya yang ke enam telah dibuka hijabnya oleh Allah
sewaktu Ija berumur 17 tahun (sekitar tahun 2010)
Jadi, die memang nampak benda2 halus ni
Die la yang jadi pencerita kepada kami adik beradik yang penakut ni
tentang rupa bentuk benda alah tu. Seram gilos u olss!
 
Untuk memahami dengan lebih jelas, disertakan peta lokasi kejadian..chewahh


Waktu kejadian sekitar jam 11.00 malam
Hari apa tak ingat
Masa tu, Farisha dah tidur di Bilik 1 manakala (Mangsa, Ija) sedang leka tengok TV di ruang tamu
Adik beradik yang lain semua dah tidur dan berada di blik no. 3 (tiada dalam gambar sebab mereka tak terlibat)

Hantu (suspek) telah mengetuk pintu utama rumah. Masa ni, mangsa yang dengar
Jadi, die memang tak berani nak bangun panggil Farisha dalam Bilik 1
Nasib la die bijak. Kol je handset Farisha suruh datang jap kat ruang tamu

Dengan keadaan yang pelik, Farisha pun bangun dan pegi dekat mangsa
Mangsa bagitaw ada seseorang ketuk pintu rumah dan u olss nak tahu tak?
Tetiba pulak datang perasaan berani, Mangsa nak bukak je pintu tu tengok siapa yang ketuk!
Gila betul. Farisha sempat la halang
Kang muncul muka2 puaka tu, mau pengsan kat situ jugak

Farisha dengan perasaan yakin dan tak percaya, cakap la dekat si mangsa,
tak ada siapa yang ketuk, jangan kuat berimaginasi sangat, suruh die tidur je,,Hari pun dah lewat malam
Tiba - Tiba, Tok! Tok! Tok!
hah! amik kau! tiga kali Farisha dengar ada ketukan kat pintu
Tapi macam rendah je ketukan tu
Apa lagi! terus la tutup TV, Lampu dan pegi tidur kat Bilik No. 3
Tak cakap banyak dah! Senyap terus

Esoknya, tanya kat mangsa, benda apa yang ketuk tu
Die cakap malam semalam sebenarnya merupakan malam mengambang penuh!

Jadi, hantu2 akan keluar untuk mencari darah anak dara
Keadaan hantu : Menggengsot
(oh! patut la ketukan yang Farisha dengar tu rendah je)

Setelah disiasat diluar rumah, dalam akuarium, ikan puyu 3 ekor telah missing in action!
tak dapat dikesan, tiada jejak ditinggalkan
Siapa yang makan?? korang tekalah sendiri ye

p/s : Ikan puyu sebenarnya tak berapa kuat menangkis serangan hantu ni ye. Apa yang penting?? pagarlah rumah korang dengan ayat2 suci al quran. wallahualam!

Nak baca lagi kisah gangguan hantu??
1) flashback-hantu di toilet sekolah
2) flashback-digerak dan dicengkam hantu


28 PEMENANG TAK TUNTUT HADIAH KAD RAYA

 
Perhatian kepada semua 28 pemenang "Giveaway Santai Kad Raya by F & W",
yang masih belum menuntut hadiah sehingga ke tarikh tamat 07-08-2013

Farisha dan Wid ingin memberikan peluang terakhir kepada semua pemenang 
yang mungkin terlepas pandang bahawa mereka adalah pemenang
--------------------------------------
Sila tuntut hadiah Kad Raya anda  daripada kami
sebelum atau pada 30-08-2013
---------------------------------------
Lihat ------->> SINI
Yang belum tuntut, Farisha besarkan link Entry

Sekian Terima Kasih

JENG JENG JENG!!!


INI ADALAH STICKY POST YANG AKAN MELEKAT 
SEHINGGA HARI RAYA KE-4
SILA SCROL KEBAWAH UNTUK ENTRY TERBARU
Berikut merupakan sedikit teaser bagi Giveaway Farisha yang akan dilancarkan 
pada Hari Raya Kelima sehingga ????? (dirahsiakan)

Teaser ini hanya boleh dirasai tetapi tidak boleh dimakan..huhu
Boleh gitu??

Korang tengok gambar kat bawah ni kan, agak-agak Hadiah apa yang akan berikan ye???


 Klu : Chubbies / Super Cute / Softly / Best Friend Forever

Yup!!! Betul Betul Betul! 10 markah
Jangan lupa follow Blog dan Like Fan Page Farisha ramai-ramai ye
Kalau terlepas Giveaway ni memang rugi

~hehe~

Selain itu,
Debaran kian memuncak! 
Siapakah yang akan memenangi Sijil Limited Edition
Bagi Top Commentor Blog ini???
Klik SINI untuk lihat hadiah + tarikh tamat

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI : DIARI FARISHA

 
Rasanya hari ni merupakan hari yang paling sesuai untuk
buat entry ni sebab esokkan raya!!
Mesti ramai yang dah mula bercuti kan?
Farisha arini masih kerja lagi macam biasa
Balik Jam 5 petang


Tak perlu balik kampung sebab memang duduk dekat dengan mak
Rumah mak mentua pun dekat..
Kampung sebelah je ^.^

Btw, Hari raya tahun ni merupakan Hari raya bermakna
buat Farisha sebab ini merupakan
kali pertama Farisha beraya
dengan memegang status sebagai isteri dan bakal ibu ^.^


Di kesempatan ini, Farisha nak ucapkan
kepada semua blogger yang sweet & ohsem
yang sedang membaca entry ni  :
“Biar hati sejernih air, 
jangan pula dipenuhi lumpur, 
kalau salah saya belum berakhir, 
di harap di ampun dengan rasa bersyukur”

”Jika budi dipenuhi ikhlas, 
jangan ia disulam tuba, 
jika ada salah yang belum dibalas, 
harap diampun di hari raya”

 “Biar amarah disunting senyum,
 ibarat pekerti disulam kasih, 
diharap dihalal makan dan minum, 
ibarat rezeki yang tidak disisih”

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, 
MAAF ZAHIR DAN BATIN


p/s : Farisha akan bercuti panjang selama 11 hari..hurray!!
Semoga berat badan tak naik banyak.
Kalau tak habislah kena minum lagi air gula klinik tu :(
Moga boleh cover nafsu makan lemang, rendang, kuih!! arghhh tidak!

DAH TUKAR DUIT RAYA

 
KISAH 1
Tahun ni, Nak kasik kat budak-budak RM 2 sorang
Cukup la tu kan
Mana-mana yang Farisha rasa kecik lagi, kasik RM 1 je
 Kedekut ke? Tak la..Budak kecik mana reti simpan duit banyak2
Nanti habis dibelinya gula-gula.
Habis gigi rongak (haha! alasan je)

Sampul duit raya dah beli. Tapi, duitnya tak ada lagi
 Cadang nak pegi ke bank tukar duit, tapi punya lah susah nak parking
Nak jalan kaki tak larat la pulak
Semput! Maklumlah Preggy Mummy

Dah tinggal 3 hari je lagi nak raya
Kalau tak dapat tukar jugak macam mana?
Ada pilihan yang bermain di minda
1 : Tak payah bagi duit raya kat budak-budak. Bagi deorang makan minum cukup la
2 :  Buat "Closed House". Tutup pintu semua macam tak ada orang sambil melayan drama-drama raya..muahahaha

Tapi, nasib la...
Ada sorang kawan kat opis ni tukar duit kat Bank banyak2
Dan tanye Farisha nak tukar duit tak kat dia
Tapi ada masalah lain pulak, Farisha tak ada duit nak tukar
Dalam dompet kering ooo~ 
Setelah bershopping bahan-bahan membuat kuih pagi tadi
Sempat lagi tu menyinggah sebelum masuk opis (ngee~)

Nasib baik la ada internet banking
Ambil Cash kat Kawan , then bank in terus duit dalam akaun dia guna maybank2u
Selesai Masalah
 Tak perlu beratur panjang kat bank
Dengar cerita sampai setengah jam / sejam beratur..Ish2

Tukar duit RM 100 dengan RM 1
Alahai~ nipisnya rasa duit tu

Apa-apa pun, selamat berhari raya kawan-kawan semua!
Siapa yang duduk kat ipoh tu, meh la datang rumah beraya
^.^

p/s : Malam ni buat operasi masukkan duit raya dalam sampul! Bestnya

KISAH 2

Konon nak start bercuti time mula raya la, 8/8/13 (Khamis) ni
Apply cuti punya awal gila..bulan lepas lagi..haha~!
Now, sekarang dah susah hati
Patut mintak cuti start 7/8/13 untuk settlekan apa yang patot

Lagipun, kawan kerja melayu kat opis ni start bercuti esok, 6/8/13 n 7/8/13
Maknanya, tinggal Farisha je sorang-sorang melayu kat opis ni :(
Oh! gangguan jiwa apakah ini
"Duhai Bonda! Duhai Ayahda! Dengarlah rayuan anakanda"

p/s : Esok nak try bodek bos mintak cuti 7/8/13 ^.^!